L'autobús de vacunació mòbil d'Alcanar administra 150 vaccins en un dia

La vacunació sense cita prèvia va dirigida a les persones majors de 40 anys

Un home vacunant-se al punt mòbil d'Alcanar.
Un home vacunant-se al punt mòbil d'Alcanar. | Cedida
Aguaita.cat
08 de juliol del 2021
Actualitzat a la 13:04h
La vacunació sense cita prèvia a Alcanar, que es va realitzar amb un autobús del Banc de Sang i Teixits, va permetre vacunar-se a 150 persones en només un dia. L'equip mòbil es va instal·lar davant del Centre Cívic per administrar vacunes sense cita prèvia, de la monodosi de Jansen, a les franges d'edat de més de 40 anys. Les vacunes varen ser administrades per un equip format per personal d'Atenció Primària de l'ICS Terres de l'Ebre i del Banc de Sang i Teixits.

La gerent de la Regió Sanitària Terres de l'Ebre, Mar Lleixà, recalcava que "és una campanya adreçada a persones de més de 40 anys, que són aquelles persones que tenen major risc de complicació en cas de contagi". Lleixà també va demanar "prudència i seguir les mesures de protecció per tal d'entre tots doblegar la corba de contagis".

L'objectiu dels punts de vacunació mòbil és accelerar la vacunació des d'una vessant molt més comunitària, entre la població dels municipis o barris on s'instal·lin. La vacunació en estos espais està oberta a persones majors de 40 anys i, especialment, a persones en situació de vulnerabilitat que tinguin dificultats, siguin idiomàtiques o de bretxa digital, per exemple per accedir als punts existents habituals. Segons Salut, també servirà per incentivar i facilitar la vacunació a punts concrets del territori on calgui augmentar els índexs de cobertura.