Un estudi analitzarà com millorar la competitivitat del sector del vi de la Terra Alta

Subvenció de cent setanta mil euros per impulsar quatre accions estratègiques a la comarca

Publicat el 10 de gener de 2014 a les 18:00
El vi i com millorar-ne la competitivitat, entre les accions subvencionades Foto: Sílvia Berbís

El departament d’Empresa i Ocupació ha aprovat concedir una subvenció de 170.000 euros per desenvolupar quatre accions del projecte Terra Alta +, inclòs al programa Treball a les 7 comarques. Este programa promou projectes ocupacionals i de desenvolupament local en les comarques que tenen una major necessitat de reactivació econòmica, amb l’objectiu d’estimular la creació d’activitat econòmica i generar ocupació.

Concretament, i donada la importància del sector vitivinícola en el territori, es desenvoluparà un estudi per tal de millorar la seva competitivitat i s’analitzarà la viabilitat d’una plataforma de comercialització conjunta.

També es crearà un portafoli de productes turístics innovadors i competitius que permetran crear ofertes turístiques en el territori, que a més facilitarà la promoció en els mercats i la seua incorporació en plataformes de comunicació i comercialització.
Una quarta acció és dur a terme un estudi sobre l’adaptació de l’oferta formativa de la comarca que identificarà les necessitats de les empreses pel que fa a perfils professionals, amb la finalitat d’adaptar la formació als llocs de treball que oferixen les empreses.

Finalment, s’organitzarà també la II Jornada d’Economia 2014, en què es debatran les línies estratègiques del desenvolupament de la Terra Alta.

Este projecte està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i amb el finançament del Servei Públic d’Ocupació Estatal i el Fons Social Europeu.