
Imatge d'una de les clíniques de Vitaldent a Tarragona. Foto: delCamp.cat.
L’Oficina Comarcal d’Informació al Consumidor del Consell comarcal del Montsià ha emés sengles avisos als clients de Bankia i Vitaldent respectivament davant el procés de devolució de la inversió als accionistes minoristes iniciat per l’entitat bancària, d’una banda, i arran de la detenció de la cúpula de les clíniques dentals per presumpte blanqueig i frau superior als 10 milions d’euros als franquiciats, de l’altra.
Així, el consell informa, pel que fa al primer assumpte, que Bankia ha obert el procés per retornar tota la inversió als accionistes minoristes que van invertir en la sortida a Borsa de l'entitat el 2011, motiu pel qual explica que el procediment, vigent des del 18 de febrer de 2016, oferix una sortida ràpida i gratuïta als inversors minoristes i els permet recuperar el 100% del que van invertir, més uns interessos compensatoris. Bankia retornarà als accionistes minoristes l’import íntegre de la seua inversió inicial a canvi de retornar les accions a l’entitat. En el cas de què les accions haguessen estat venudes, abonarà la diferència entre l’invertit i el venut. En els 2 casos, s’abonarà un interès compensatori anual. El consell recorda que el termini d’adhesió a este procediment és de 3 mesos des del 18 de febrer de 2016 i el termini de recuperació dels fons no superarà els 15 dies.
A les persones afectades, encara que tinguen una demanada interposada o un procediment judicial iniciat, se’ls recomana acostar-se a una oficina de l’entitat per informar-se sobre la devolució i, si s’escau, tramitar la sol·licitud, de la qual convé guardar una còpia.
El telèfon d’informació és el 916 024 638. L’horari d'atenció telefònica és de dilluns a divendres de 8:00 a 22:00 hores.
Pel que fa a la situació de Vitaldent, l’Oficina d’Informació al Consumidor del consell es remet al comunicat emès per l’empresa on s'informa que actualment les clíniques seguixen funcionant amb normalitat i tots els seus pacients estan essent atesos. Amb tot, recomana “recopilar i guardar tota la documentació de què es dispose (pressupost, contracte del servei del tractament, contracte de finançament, factures... ) i, davant d’un problema, “presentar un escrit de reclamació davant de l’empresa de manera que en quede constància (correu electrònic, burofax, etc) sol·licitant que us done solució o us facilite la informació que necessiteu”. Si en el termini d'1 mes no han respost satisfactòriament, podeu adreçar-vos a les oficines de consum per presentar una reclamació.
Finalment, exposa que si el vostre tractament ha estat finançat amb un crèdit al consum vinculat (facilitat per la mateixa clínica), si no hi ha cap incompliment de contracte, cal continuar amb el tractament i abonar el crèdit.