Ràdio Tortosa estrena un nou programa que dona veu als barris històrics de la ciutat

El projecte s'emmarca en el programa 'Treball als barris' del SOC de la Generalitat

El nou programa donarà veu als veïns i veïnes de Tortosa
El nou programa donarà veu als veïns i veïnes de Tortosa | Cedida
Aguaita.cat
22 de febrer del 2024
Actualitzat a la 13:59h
RàdioTortosa estrena el programa i pòdcast "Quedema laplaça", centrat en els barrishistòrics de la ciutat de Tortosa. Es tracta d'un projecte impulsat des del programa 'Treballals
Barris' del SOC de la Generalitat, amb la finalitat de promoure la participacióactiva de les persones que viuen al nucliantic i crear espaisdediàleg sobre els aspectes que preocupen els
seus habitants.

'Quedem a la Plaça' vol acostar als oients, les veus de Remolins, el Rastre, Centre-nuclihistòric i SantaClara i fer valdre la seua diversitat i la riquesa patrimonial, cultural, històrica i social que hi trobem.

Els objectius d'este programa són promoure la participació activa de les persones que viuen al nucli antic en l'espai radiofònic, crear espais de diàleg sobre els aspectes que preocupen els habitants dels barris històrics, explicar històries de vida de persones que han residit des de sempre al barri antic i també donar veu a les que s'hi han establert des de fa menys temps.

El programa oferix una mirada diversa, combinant aspectes socials, lúdics i històrics de forma didàctica i amena. Ho fa a través de la intervenció d'experts, regidors, representants d'entitats i sobretot, residents que viuen i treballen en aquests barris. Són les veus del passat, del present i del futur d'aquests districtes de la ciutat.

El programa tindrà cinccapítols (un per cada barri i l'últim genèric de tot el nucli antic) amb una periodicitatmensual. S'emetrà el quart divendres de mes, de febrer a juny. El primer episodi, dedicat al barrideRemolins, es podrà escoltar el divendres23defebrer a les 11 del matí, al 103.3FM i a www.radiotortosa.cat , on també es penjarà en format pòdcast.

El programa està produït, realitzat i presentat per EvaMascarell i MargaSebastià, que s'han incorporat a la redacció de l'emissora municipal durant 6 mesos, en el marc del programa 'Treball als Barris' del SOC; i compta amb el suport de tot l'equip de RàdioTortosa: NúriaMora, SaraHernández i XaviFalcó.