Les entitats Vaga Feminista Ebre i LGTeBre denuncien una agressió transfòbica a Tortosa

Segons els Mossos d'Esquadra el darrer any s'han rebut fins a vuit denúncies d'agressions al col·lectiu LGTBIQ+

  • Banderes LTBI i trans -
Publicat el 17 de maig de 2023 a les 09:32
Actualitzat el 17 de maig de 2023 a les 13:08
Les entitats Vaga Feminista Ebre i LGTeBre denuncien una agressió transfòbica a Tortosa.
 
Segons han explicat per un comunicat a les xarxes socials i en roda de premsa, les dues entitats portaran a terme avui una concentració de suport davant les portes dels jutjats de Tortosa on se celebra el judici ràpid a les 9.30 hores. Finalment, el judici ha estat aplaçat i el que s'ha fet és una primera vista on el jutge ha decidit tractar com a delicte d’odi i no com a agressió el fet després d'escoltar a les dos parts.

Els fets van tenir lloc el dimecres dia 10 de maig mentre ella, veïna de Tortosa es dirigia a llençar brossa a una paperera que hi ha situada entre la plaça Gerard Vergés i el carrer Montcada, un home, de 75 anys, "va increpar-la física i verbalment". Segons el comunicat" “Denunciem l’agressió com un delicte d’odi, una agressió transfòbica”, continua el comunicat conjunt de les dues entitats. "Sí la persona no hagués sigut trans, l’agressor no hauria sigut capaç d’agredir-la”, declaren. També denuncien que el carrer “no és un espai segur per a les dones”, ja que "encara produeix situacions de violència pel sol fet de ser-ho.
 
Ressalta "la impunitat dels agressors davant d’aquelles persones que són més vulnerables” i "donem tot el suport a la companya agredida". Alhora, reivindiquen, diuen, “la necessitat de continuar lluitant perquè tot el conjunt de la societat respecte a totes les maneres de ser sense cap mena de violència”.
 
Segons els Mossos d'Esquadra a les Terres de l'Ebre el darrer any han rebut vuit denúncies per delictes d'odi contra el col·lectiu LGTBIQ+ i dos denúncies més per pintades amb insults.
 
Avui, 17 de maig es commemora el Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia.El 17 de maig de 1990, l'Assemblea General de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) va eliminar l'homosexualitat de la llista de Classificació Internacional de Malalties (CIE), amb consens generalitzat que l'homosexualitat és una variació natural de la sexualitat humana. Des del 2005 el 17 de maig és un dia d'acció global amb el propòsit de visibilitzar la discriminació i violència que viuen les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgènere i intersexuals i promoure accions per a posar fi als actes i expressions d'odi que continuen existint cap a esta població.