Sostenibilitat, ecologisme, proximitat, economia circular, oportunitat i innovació, estos han estat els protagonistes de la primera Jornada d’Innovació al sector primari que es du a terme a la comarca del Montsià. Una trobada organitzada per l’Agència de Desenvolupament Local del Montsià que també ha emfatitzat el paper de la dona en este àmbit . «Pensem que el sector primari és capdavant a la comarca i necessitàvem un espai de reflexió perquè totes les persones implicades, sector de la producció, la restauració i l’empresariat poguessin compartir experiències, idees i èxits», explicava Núria Marco, vicepresidenta del Consell Comarcal del Montsià.
Una trobada que ha servit d’inspiració i motivació per potenciar les oportunitats que oferix el territori. «El nou paradigma del sector passa per la sostenibilitat, l’economia circular, la cooperació, la producció i el consum ecològic i de proximitat. A les Terres de l’Ebre la matèria prima la tenim, només ens falta la idea i creure’ns-ho», comentava Daniel Montoya, secretari de Lo Rebost Ecològic.
Un clar exemple de la emprenedoria i la innovació són Meritxell Jardí, co-fundadora de Kensho Sake i Marian Drago, gerent d’Espai Haruna. «Com a ponent a aquesta jornada tinc l’oportunitat de donar a conèixer els cosmètics Terres de l’Ebre, produïts a partir de matèries primeres de l’Ebre. De fet, el gran protagonista dels meus productes és l’oli de semola d’arròs, aquí al Delta estem envoltats d’arrossars i és una curiositat poder fabricar uns cosmètics tant eficients a partir d’un subproducte de l’arròs». «Des de Kensho Sake expliquem com hem innovat amb l’arròs, no només fent sake sinó també produint diferents fermentats, i tot, amb certificat ecològic. D’alguna manera demostrem que l’arròs del Delta és un producte amb un gran potencial per dur a terme moltes coses, a part del que tradicionalment s’ha conegut, com és fer paelles o arròs bullit», afegeix Jardí.
«Vull trencar amb la idea que pot tenir el jovent de què treballar a la terra és anar cap al passat o molt cansat físicament. Avui dia tenim molta tecnologia per fer la feina pesada que abans es feia físicament. A més, les Terres de l’Ebre ofereixen una gran varietat de matèries primeres i les hem d’aprofitar produint de manera ecològica», explicava Carlos Garcia de Fèrtils, durant la seva ponència sobre l'agricultura regenerativa.
La jornada també s’ha informat sobre els ajuts públics als quals pot accedir el sector primari per contractar joves en pràctiques i ha finalitzat amb un tast de productes de Lo Rebost Ecològic.
La proximitat com oportunitat a la 1a Jornada d'Innovació del sector primari del Montsià
La trobada ha servit d’inspiració i motivació per potenciar les oportunitats que ofereix el territori.
- Ponents de la Primera Jornada d’Innovació del sector primari del Montsià -
- Consell Comarcal del Montsià
ARA A PORTADA
Publicat el 29 de novembre de 2021 a les 18:51
Actualitzat el 29 de novembre de 2021 a les 19:24
Et pot interessar
-
Societat
Els Bombers fan 8 serveis per inundacions de baixos i pàrquings, la majoria a Alcanar
-
Societat
L'IDECE i el CERM alliberen 44 esturions al riu Ebre per recuperar l'espècie
-
Societat
Trens Dignes tallarà dissabte la rotonda d'accés a l'AP7 a l'Aldea per exigir millores a les Terres de l'Ebre
-
Societat
Tortosa destina més de 93.000 euros a l'adequació del pavelló firal de Remolins i el Parc de la Fira
-
Societat
La Ràpita renova el parc mòbil amb l'adquisició de set vehicles elèctrics
-
Societat
Amposta engega el Pla de Foment de la Lectura per impulsar l’hàbit lector
