La canareva Andrea Queralt, coproductora de la pel·lícula que ha guanyat l’Os de Plata de la Berlinale

Nelson Carlo de Los Santos Aria, director del film Pepe, coproduït per la jove d'Alcanar, ha guanyat enguany el guardó a la millor direcció

Andrea Queralt, tercera per l'esquerra, en l'acte d'entrega dels guardons.
Andrea Queralt, tercera per l'esquerra, en l'acte d'entrega dels guardons. | Cedida
Redacció
27 de febrer del 2024
Actualitzat a les 17:43h
El director dominicà Nelson Carlo de Los Santos Aria ha fet història per al cinema del seu país en aconseguir endur-se l’Os de Plata a la millor direcció en un dels festivals de cinema més prestigiosos del món, la Berlinale. El cineasta ha obtingut este guardó d’altíssim nivell amb la pel·lícula Pepe, al darrera de la qual hi ha també el nom d’una ebrenca, la canareva Andrea Queralt, que ha coproduït el film amb 4 A4 Productions, on treballa.

El titular Pepe és un hipopòtam al qual el narcotraficant Pablo Escobar va segrestar de les aigües d'un riu de Namíbia, per un dels capritxos del propi capo de la droga. El nom de l'animal li ho va posar la premsa colombiana, després que s'escapés i vagués lliurement pel riu Magdalena. En este film, el director li dona veu a l'hipopòtam i a un munt de dubtes existencials quan després de ser assassinat a la selva colombiana torna en forma de fantasma. Es tracta d’una producció Republica Dominicana, França, Namibia i Alemanya.

Este destacat guardó a la pel·lícula que ha coproduït se suma a la brillant trajectòria de la jove canareva, que el passat mes de desembre va ser nominada als premis Gaudí amb la pel·lícula Sobre todo de noche.