
La fira se celebrarà els dies 20, 21 i 22 de febrer. Foto: S.C.
Compte enrere per a la vintena edició de la Fira de l’Oli de les Terres de l’Ebre de Jesús, que se celebrarà els propers 20, 21 i 22 de febrer.
La novetat més destacada d’enguany serà l’Àgora d’Oli. Espai Gourmet Terres de l’Ebre, un espai de gamma alta d’olis extra verge de les Terres de l’Ebre, organitzat conjuntament amb la Cambra de Comerç de Tortosa, on es podrà gaudir de totes les emocions i sensacions que transmeten el color, el sabor, la intensitat, l'aroma i altres elements com l'embalatge.
Fins ara no s'havia fet mai una exposició de la majoria d’estos olis que tant a nivell privat, com mitjançant les cooperatives, s'acaben envasant i venent, buscant la diferenciació per atraure al client final. “Volem que se visualitze tots els industrials, envasadors d’oli que treballen des de fa anys comercialitzant el nostre oli. No només volem que siga un lloc d’exposició, sinó també un lloc de comercialització per poder treballar en este espai”, ha explicat el president de l’EMD de Jesús, Pere Panisello. En esta Àgora hi haurà 34 empreses i 54 botelles i “gràcies a la col·laboració de Prodeca també s’elaborarà un catàleg amb tots estos olis”, ha avançat Panisello.
El secretari de la cambra de Comerç de Tortosa, Jaume Sabaté, ha destacat la importància de posar en valor el factor diferencial de l’oli de qualitat del territori en el mercat actual: “en el mercat d’avui en dia, el que marca l’èxit és la diferenciació. I ens hem de diferenciar en qualitat, fonamentalment”.
El primer dia de la fira, el divendres, es farà a Jesús una jornada professional on participaran majoristes distribuïdors, restauradors i botigues gourmet per mostrar-los la gran diversitat d'olis extra verge. Es calcula que hi han més de seixanta tipus diferents d'oli d'oliva envasat i que, malgrat tractar-se de petites produccions, mantenen una alta qualitat. Està prevista l'edició d’una primera guia on sortiran tots els productors amb marca pròpia que participen a l’Àgora, amb les explicacions tècniques i oleícoles escaients.
Esta gran exposició d'olis, que es durà a terme en col·laboració i amb el suport de la Cambra de Comerç Indústria i Navegació de Tortosa, “situarà la fira de Jesús com una de les capdavanteres en la promoció de l'oli d'oliva, principal argument pel qual es va iniciar ara fa vint anys la fira de l'oli de Jesús”, sosté l’organització.
El programa també inclou com a novetat l’organització de la primera Ruta de Tapes de Jesús que ja estarà en funcionament a partir d’este cap de setmana en motiu del Carnaval. Hi participaran 9 establiments del poble amb un preu de 2,5 euros es podrà degustar una tapa i una beguda.
Com és tradicional, la fira inclou una mostra gastronòmica, 31è concurs de de tast d’oli de les Terres de l’Ebre, concursos d’allioli, de llançadors de pinyols d’oliva amb la boca, o de plegadors d’olives. I com no, els tastos d’oli, la trobada de dolçainers i grallers dels Països Catalans. Aquí podeu consultar el programa.