Requisits que ha assolit el Mas Edetària Selecció del celler Edetària -DO Terra Alta- que l'han convertit amb el dotzè Vi de Finca de Catalunya. El màxim reconeixement que es pot atorgar a un vi a Catalunya el concedeix el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a proposta de l’INCAVI.
La finca, El Mas d’Edetària, està situada a Gandesa, i és la finca on està ubicat el celler. Les parcel·les de vinya qualificades són d’una extensió d’1,18ha i de les varietats Garnatxa Peluda, Garnatxa Fina i Carinyena. Són les vinyes que envolten el celler, vinyes velles que representen la màxima expressió del terrer i la mediterraneïtat dels vins d’Edetària.

Sobre el vi
El Mas d’Edetària Selecció s’elabora amb Garnatxa Peluda, Garnatxa Fina i Carinyena. Amb una gran i complexa expressió aromàtica, aquest vi transmet el ventall de varietats i la singularitat del sòl de tapàs i tapàs blanc on creixen les seves vinyes. Té una criança de dotze mesos en bóta de roure francès de 500 litres que li permet acaba de matisar harmònicament tot el conjunt. Amb un intens intens color vermell, els seus primers aromes són balsàmics i mentolats. Amb un moviment de la copa apareixen fruites vermelles madures, així com notes a espècies, cacau i fulla de tabac. En boca és potent, sedós, amb tanins rodons i molt integrants. Destaca per la seva complexitat i elegància gràcies a una bona acidesa.
[despiece]
12 vins de finca en 5 denominacions d’origen catalanes.
Els 12 vins són: Clos Mogador, del celler amb el mateix nom, Mas de la Rosa de Vall Llach; Teixar de Vinyes Domènech; Arnau Oller d’Heretat Oller del Mas; Vinya Gigi, Vinya Le Havre, Vinya Palau i Vinya La Scala de Jean Leon; Coma Blanca i Clos Fontà de Mas d’en Gil i Finca 3,9 d’Abadal.
[/despiece]