Cinta Farnós Brull, directora general del Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l'Ebre

La nova directora del Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre va nàixer al Perelló l’any 1986

Cinta Farnós Brull davant del Consorci per la Memòria de la Batalla de l’Ebre (COMEBE)
Cinta Farnós Brull davant del Consorci per la Memòria de la Batalla de l’Ebre (COMEBE) | Cedida
Aguaita.cat
08 de febrer del 2023
Actualitzat el 09 de febrer a les 9:04h
Tal com va avançar en primícia Aguaita.cat, CintaFarnósBrull és la nova directora general del Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l'Ebre.

Llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Farnós compta amb un Mestratge en Gestió Pública de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC) junt amb la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i la UAB. També té un postgrau en Dret Local i Dret Urbanístic de l’EAPC i un màster en Diplomàcia i Acció Exterior del Diplocat, l’Institut Barcelona d’Estudis Internacionals (IBEI) i la UPF.
 
És tècnica superior de la Direcció General de Prevenció i Extinció d’Incendis i Emergències del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya des del desembre de 2022. Anteriorment, ja va estar vinculada amb el Departament de Justícia, Drets i Memòria, exercint com a tècnica superior de la Direcció General de Memòria Democràtica del juliol de 2020 al desembre de 2022. Farnós també ha treballat com a tècnica superior al Departament de Treball, a l’Agència Tributària de Catalunya i al Departament de Benestar Social i Famílies. A més, ha exercit com a tècnica de gestió del Servei d’Ocupació de Catalunya.
 
CintaFarnósBrull substituïx JoanBaptistaForcadell, que ha exercit el càrrec fins ara i "ha desenvolupat una bona feina al capdavant del Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre (COMEBE)", segons la nota emesa pel departament de Justícia.
 
L’objectiudelCOMEBE
 
El COMEBE és un ens públic que té per objecte recuperar la memòria de la Batalla de l’Ebre, així com reivindicar-ne els vestigis i el patrimoni memorial. Esta recuperació es du a terme a través de la recerca, la conservació, el manteniment, la documentació i la difusió dels espais de memòria vinculats a l’esdeveniment bèl·lic.
 
Alhora, el foment del patrimoni vinculat a la Batalla de l’Ebre vol desplegar el turisme de memòria i la dinamització del territori.
 
En definitiva, posar en valor el patrimoni memorial de la Batalla de l’Ebre busca fomentar la sensibilització i promocionar la cultura de la pau i els valors democràtics en la societat.