Arranquen a Móra la Nova les jornades gastronòmiques de la FIO 2016

Publicat el 30 de gener de 2016 a les 10:27
Actualitzat el 01 de febrer de 2016 a les 10:26

L'oli és un dels pilars de la dieta mediterrània. Foto: Laia Solanellas


Una de les principals apostes de la XIV Fira Intercomarcal de l'Oli (FIO) de la Ribera d'Ebre, la Terra Alta i el Priorat de Móra a Nova, les Jornades Gastronòmiques, arranca avui amb la participació de 10 bars i restaurants de la població. Sota el nom de Mosset amb oli, els establiments oferixen diferents tapes on el principal protagonista és l'oli d'oliva. Les tapes tenen un preu de 3 euros i van acompanyades d'una beguda.

Totes les persones que degusten almenys 6 tapes i omplen una butlleta de participació amb segells d'establiments diferents entraran en el sorteig d'un sopar per a dos persones al restaurant que esculla el guanyador entre els 9 participants.  Els establiments participants són: els restaurants Ferran, Mas de Subirats, La Piazza i La Dana; els bars Rama, Punt de Xalar, L'Estació i Fontdemora i El Mesón Nova.

La regidora de Fires, Míriam Vinaixa, ha agraït la participació dels locals de la població: "Sense ells aquesta iniciativa no hauria estat possible”, i ha animat la gent “a degustar estes tapes, que de ben segur que estaran boníssimes".

Les jornades gastronòmiques s'allargaran fins al 14 de febrer. El sorteig es durà a terme el 18 de febrer.

La FIO 2016 té lloc aquest cap de setmana al pavelló firal de Móra la Nova amb la participació d'una quarantena de paradistes relacionats amb l'oli. El certamen oferix també un seguit d'activitats complementàries noves com una caminada entre oliveres centenàries, l'elaboració en directe d'escultures de fusta fetes amb motoserra i un taller infantil, sense oblidar però les més tradicionals, com l'esmorzar popular amb la típica clotxa, el concurs d'allioli, el berenar popular de pa amb oli, sucre o sal, el sorteig de lots d'oli i els concursos i tastos d'olis. L'entrada al certamen és gratuïta.