Les polítiques de joventut, una prioritat per Junts a les Terres de l'Ebre

Mònica Sales ha anunciat mesures per generar més oportunitats pels joves en els àmbits formatiu i laboral i per facilitar la seua emancipació i l’accés a l’habitatge

Roda de premsa de Mònica Sales a Tortosa
Roda de premsa de Mònica Sales a Tortosa | Cedida
Redacció
25 d'abril del 2024
Actualitzat a la 13:27h

La cap de llista de Junts+Puigdemont per Catalunya, Mònica Sales, ha explicitat avui que les polítiques de joventut seran una prioritat per revertir la situació actual: “la joventut del nostre país es troba desemparada amb poques possibilitats d’emancipació, problemes per accedir a l’habitatge i falta d’oportunitats laborals en unes condicions que els permetin tenir una vida digna i plena. I això Catalunya no s’ho pot permetre. Hem de tornar a ser una terra d’oportunitats, per a tothom, però sobretot pels més joves”. 

La candidata jesusenca, que ha fet una atenció a mitjans a Tortosa, ha subratllat que «això és encara més notori en unes comarques com les nostres, on hi ha despoblament i els joves, sovint, veuen poques possibilitats de desenvolupar-hi els seus projectes vitals i són molts els que marxen a Barcelona o a l’estranger». I ha recordat que les competències en polítiques de joventut són exclusives de la Generalitat per detallar que preveu la candidatura per garantir als joves les coses més elementals, com la casa, la feina i el futur. 

En este sentit Sales ha explicat que «impulsarem una Estratègia Nacional d’Emancipació; donarem resposta a l’emergència residencial amb una política decidida a incrementar el parc públic d’habitatge de lloguer social destinat a joves reservant un mínim del 25% en les noves promocions; i també ho farem a partir d’un programa de crèdits focalitzat específicament a l’emancipació dels joves d’entre 18 i 35 anys perquè puguen accedir a un habitatge a partir d’incentius i bonificacions fiscals". "També farem front a la inacceptable taxa d’atur juvenil, que per pertànyer a l’Estat espanyol, governat pel PSOE, ens posiciona a la cua d’Europa. I és per això que crearem un pla d’ocupació juvenil que permeti la incorporació i manteniment al mercat de treball amb unes condicions laborals de qualitat. I per fer-ho ajudarem a aquelles empreses que vulguin apostar pel jovent i els atorgarem bonificacions fiscals el primer any per incorporacions de joves treballadors amb contractació laboral indefinida", recalca Sales.

Així mateix, en la línia de permetre que els joves puguen tenir les mateixes oportunitats, visquen on visquen del país, s’ha compromès a ampliar l’oferta formativa dels estudis superiors, tant universitaris com de Formació Professional, amb especial atenció a les Terres de l’Ebre. I a la vegada s’impulsarà la construcció del nou Hospital Universitari de Tortosa.

Finalment Sales ha dit que des de Junts+ Puigdemont per Catalunya «treballarem pels joves i amb els joves perquè participen dels canvis que necessita el país perquè els joves són l'esperança de la nostra nació». 

 

 

 

Arxivat a