L’Observatori contra l’LGTBI-fòbia denuncia la campanya transfòbica cap a la candidata de la CUP a l'Ebre

L'Assemblea Vaga Feminista convoca un acte de suport a la candidata dilluns a Tortosa

La candidata cupaire per l'Ebre.
La candidata cupaire per l'Ebre. | Cedida
Redacció
04 de maig del 2024

L’Observatori contra l’LGTBI-fòbia ha denunciat la campanya transfòbica que està patint la candidata ebrenca per la CUP a les eleccions del proper 12 de maig, Ortésia Cabrera. Segons ha informat en un comunicat, l’Observatori ha registrat com a incidència transfòbica "tots els atacs d'odi a les xarxes socials i violència que ha rebut i està patint la candidata”. 

Este divendres 3 de maig, l’entitat ha comunicat i traslladat estos fets a l'Oficina d'Igualtat de Tracte i la No Discriminació de la Generalitat de Catalunya, a l'ampara de la Llei 19/2020 i la Llei 11/2014. Demanen que l'organisme competent per la no discriminació de Catalunya prenga totes les mesures adients per aturar la impunitat amb la qual actuen els autors "d'estos esdeveniments d’odi". També insten a totes les forces polítiques que concorren a les eleccions del 12M a que ho condemnen públicament. "Les dones trans han de poder participar a les polítiques públiques i càrrecs electes amb plena igualtat i seguretat que la resta de candidates", apunta l'Observatori. 

Així mateix, expressa la seua enérgica condemna cap als atacs i explica que treballen amb la víctima d'estos "greus episodis de violència transfòbica", que consideren del tot “inadmissibles”, resten a la seua disposició i li están proporcionan tots els serveis d’atenció i acompanyament.

Per la seua banda, l'Assemblea Vaga Feminista ha convocat un acte de suport a la candidata i de rebuig a la violència transfòbica que està patint, que tindrà lloc el proper dilluns 6 de maig (17 hores) a la plaça de l'Ajuntament de Tortosa.

Arxivat a