La CUP Deltebre sotmet a votació popular la donació de 800€ a un projecte social

El concurs 'Retornem els diners al poble' destinarà part de la retribució de la regidora Dayana Santiago per assistència als plens a una associació del poble

Redacció
10 de maig del 2016
Actualitzat a les 19:03h
L'assemblea local de la CUP a Deltebre vol donar part de la retribució de la seua regidora a un projecte social
L'assemblea local de la CUP a Deltebre vol donar part de la retribució de la seua regidora a un projecte social | Cedida

La CUP Deltebre enfila la fase final del concurs "Retornem els diners al poble" amb l'obertura del període de votacions que va començar este dilluns i finalitzarà el diumenge 12 de juny. Este concurs oferix una donació de 800€ per a que una associació del poble puga desenvolupar un projecte. Els diners són part de la retribució que la regidora cupaire Dayano Santiago percep en concepte d'assistència als plens municipals, uns 175€ per ple.

Les entitats que podien optar al concurs, segons les bases, han estat associacions "sense ànim de lucre que tinguen previst o hagen dut a terme projectes o iniciatives d'àmbit social i/o solidari, cultural o de lluita enfocats al municipi de Deltebre", que "treballen des de la igualtat" i que "respecten el dret de les persones i els animals".

Dels 4 projectes que es van presentar a la primera fase, un jurat integrat per persones de Deltebre vinculades a col·lectius ben diferents, n'ha triat tres: "10.000 batecs per a la vida", de l'associació de veïns de Jesús i Maria, "esterilització d'animals de companyia" de l'associació Deltarescat i "Lo niu" de l'associació Los Lliris. Els veïns de Deltebre majors de 16 anys podran votar per un d'estos tres projectes fins el 12 de juny. Les votacions es realitzaran de manera presencial en diferents punts de la població.

Durant la campanya electoral i d'acord amb el seu codi ètic, la CUP Deltebre ja va informar que no cobraria per assistència als plens, ja que la regidora treballa i és el conjunt de l'Assemblea qui realitza les tasques de dedicació al municipi.