Esquerra Republicana reafirma el seu compromís en una sanitat de qualitat per a les Terres de l’Ebre

Esquerra ha reivindicat el compromís i la feina feta per impulsar el nou Hospital universitari de referència a les Terres de l’Ebre

Albert Salvadó durant la roda de premsa d'ERC Ebre sobre Salut davant el CAP Roquetes
Albert Salvadó durant la roda de premsa d'ERC Ebre sobre Salut davant el CAP Roquetes | Sílvia Altadill
Redacció
08 de maig del 2024
Actualitzat a les 11:33h

Atreure professionals a les zones rurals, continuar renovant els CAP, ampliar el servei d'ambulàncies, impulsar el nou Hospital universitari de referència de les Terres de l’Ebre, i finalitzar l’ampliació del Verge de la Cinta i l’adequació de l’Hospital de Móra d’Ebre; entre les principals prioritats republicanes.

Els candidats d’Esquerra Republicana de les Terres de l’Ebre, des del davant de les obres d’ampliació del CAP de Roquetes, han defensat un model de salut que garanteixi la qualitat assistencial i l’equitat territorial. “Esquerra treballem per acabar revertint la tendència de falta de personal sanitari i de desmembrament dels serveis públics de salut a les Terres de l’Ebre que es va produir fa deu anys amb les retallades de Junts”. Ha afirmat el candidat Albert Salvadó.

“En aquests tres anys de legislatura Esquerra hem millorat les condicions salarials i de treball de gairebé 4.000 professionals de les Terres de l’Ebre, i continuarem fent-ho”. Ha manifestat. A més, s’ha establert un complement salarial per als entorns de difícil cobertura, com són els pobles de les Terres de l’Ebre, per tal d’atraure professionals sanitaris als àmbits rurals.

Salvadó s’ha compromès a fer més actuacions “per tenir més metges rurals, renovar els CAP i disposar de més ambulàncies, revertint així l’impacte de les retallades”. Aquesta legislatura s’han fet les ampliacions dels CAP de Roquetes i l’Ametlla de Mar, i el nou Consultori local de Jesús; s’han posat a punt els projectes dels nous CAP de Móra d’Ebre i de Flix, i s’ha deixat enllestit l’emplaçament de l’heliport de Móra d’Ebre. A més, es continuarà apostant per recuperar l’atenció continuada 24 hores a Xerta i es reforçarà el treball en xarxa dels hospitals comarcals d’Amposta i Móra d’Ebre. Precisament, Salvadó ha destacat la inversió de 9 milions d’euros per modernitzar l’Hospital de Móra d’Ebre, amb una nova sala de parts i nous quiròfans, entre altres millores.

Esquerra ha reivindicat el compromís i la feina feta per impulsar el nou Hospital universitari de referència a les Terres de l’Ebre, del qual ja s’ha aprovat la licitació de la darrera part del Pla funcional. A la vegada, també s’han destacat els 40 milions d’euros que s’invertiran en dos anys, en l’ampliació i adequació de l’Hospital Verge de la Cinta. Salvadó ha apuntat que després de molts anys d’espera, ha estat Esquerra Republicana “qui hem fet possible tenir un aparcament digne a l’Hospital Verge de la Cinta, i poder aparcar sense complicacions”.

El candidat republicà ha explicat que s’ha tramitat l’acreditació d’hospital universitari del Verge de la Cinta i que “s’ha avançat com mai per disposar d’estudis universitaris de medicina a les Terres de l’Ebre”, els quals seran una realitat aviat.

Finalment, els republicans continuaran desenvolupant el Pla de millora de l'accessibilitat de la ciutadania a l'atenció sanitària, amb un nou model de coordinació territorial, el qual ja ha fet possible potenciar l’Atenció Primària, augmentar la capacitat resolutiva, i assolir el màxim d’intervencions quirúrgiques anuals a la regió de l’Ebre i reduir les llistes d’espera.