ERC vol crear una línia dels Fons Nuclears dirigida a Ajuntaments per facilitar l'habitatge

El candidat Albert Salvadó reivindica el fons com "una eina pensada per la gent d'Esquerra, des de l'Ebre, i per a les Terres de l'Ebre"

Candidats d'Esquerra Republicana.
Candidats d'Esquerra Republicana. | Cedida
Redacció
02 de maig del 2024
Actualitzat a les 21:12h

Els candidats ebrencs d'Esquerra Republicana al Parlament de Catalunya han destacat que el Fons de Transició Nuclear és una gran oportunitat que ha de servir per revertir l'impacte que tindrà el tancament de les nuclears."Des d'Esquerra  assumim la responsabilitat que este Fons arribe al teixit productiu i socioeconòmic del territori", ha afirmat Albert Salvadó.

Salvadó ha reivindicat que "els Fons de Transició Nuclear és un projecte d'Esquerra Republicana, pensat aquí les Terres de l'Ebre". Ha recordat que l'han pensat i treballat en solitari des de l'any 2014, i després de tres intents d'aprovar l'impost nuclear català promogut per Esquerra, els dos primers intents van ser tombats pel Tribunal Constitucional a instàncies del PP i la no retirada del recurs per part del PSOE, a la tercera es va poder aprovar i crear el Fons que ja s'aplica.

"Esta legislatura ha estat la de l'arrencada, i la vinent serà la de la implementació definitiva del Fons, però s'ha de defugir del model que ens han volgut imposar Junts i PSC de repartidora entre els ajuntaments". Ha dit Salvadó, perquè la missió principal dels Ajuntaments no és generar ocupació. "L'objectiu d'Esquerra és que els Fons arriben als sectors productius de les Terres de l'Ebre; als nostres autònoms, els nostres pagesos, les nostres cooperatives i empreses, i també al sector turístic; perquè ells sí que són els qui generen ocupació i en poden generar com a alternativa al tancament de les centrals".

Esquerra Republicana plantejarà una línia dels Fons de Transició Nuclear dirigida a institucions públiques per a generar habitatge i facilitar el seu accés. "Amb els Fons hem d'ajudar a crear més habitatge públic, habitatge per a joves i fomentar la rehabilitació de cases, perquè volem que tots els pobles puguen disposar d'habitatge accessible i la gent puga quedar-se a viure o bé venir a viure-hi".

També ha afirmat que "el projecte del PSC és Madrid i el de Junts és només una persona". A més, ha advertit que a diferència d'Esquerra, "n'hi ha uns que demanen primer permís a Barcelona i després demanen permís a Madrid,  però el permís per fer coses a les Terres de l'Ebre no arriba mai. I, uns altres, que no és que no  demanen permís, és que si no els hi diuen des de Barcelona allò que han de fer aquí a les Terres de l'Ebre no fan mai res".

Salvadó ha criticat el PSC perquè aplaudix i justifica la decisió del govern espanyol del PSOE de "no voler aportar ni un euro" al Fons de Transició Nuclear català malgrat ser l'Estat qui té la competència en el tancament de les centrals i qui va determinar la data de fer-lo efectiu. "Entre Madrid i les Terres de l'Ebre ells sempre trien Madrid", ha conclòs.

Arxivat a