El ple d'Amposta aprova ampliar el Centre d’Acollida de Menors de les Terres de l’Ebre amb deu places

El ple també ratifica per unanimitat la candidatura d’Amposta al Congrés espanyol de bous de corda del 2026

Aguaita.cat
28 de febrer del 2024
Actualitzat a les 10:13h
Ple municipal del mes de febrer a l'Ajuntament d'Amposta
Ple municipal del mes de febrer a l'Ajuntament d'Amposta | Ajuntament d'Amposta
El Centred’AcollidadeMenorsdelesTerresdel’Ebre, ubicat a la LlarNatzaret, es podrà ampliar amb deuplaces més gràcies a la modificacióurbanísticaaprovada per unanimitat durant el pleordinari del mes de febrer que taca els 8,500 metres quadrats que ocupa este centre de sòl d’equipaments comunitaris en sòl no urbà. "Ja fa anys que el Centre d’Acollida de Menors de les Terres de l’Ebre possibilita que les famílies del territori no s’hagen de desplaçar a Tarragona a veure els infants", va recordar l’alcalde, AdamTomàs, "i davant la necessitat creixent de places, hi ha el compromís de la DireccióGenerald’Infància i Adolescència ha atorgat una subvenció per a l’ampliació".

El pla també va ratificar per unanimitat la candidaturad’Amposta al Congrésespanyol de bousdecorda del 2026 que han impulsat la FederaciódePenyesTaurinesd’Amposta i l’AssociacióCulturalBouCapllaçatd’Amposta. Amposta ja va ser seu d’este congrés l’any 2008.

Mocions

Quant a l’apartat de mocions, el ple va debatre cinc mocions: quatre van prosperar i una es va rebutjar. La moció del grup municipal de Som Amposta per contractar personal per fer d’agents cívics i la moció de JxA-CM de suport a la pagesia i la ramaderia es van aprovar per unanimitat. JxA-CM, però, es va abstindre en la votació de la moció d’EA-ERC-CM de suport a la pagesia, que es va aprovar amb els grups a favor d’EA-ERC-CM i Som Amposta. L’altra de les mocions que va prosperar, en aquest cas amb els vots a favor de Som Amposta i d’EA-ERC-CM va ser la del grup municipal de som Amposta per buscar patrocinadors per a espais públics.

Ni Som Amposta ni l’equip de govern d’EA-ERC-CM van donar suport a la darrera de les mocions, la de JxA-CM per emprendre mesures davant l’augment de la inseguretat ciutadana. Tots dos grups municipals van votar-hi en contra.