El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre rebutja la interconnexió de les xarxes del CAT i el Ter-Llobregat

Aprovada per unanimitat una moció presentada per la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) en contra del transvasament de l’Ebre

Sessió del ple comarcal, este dimarts 27 de febrer.
Sessió del ple comarcal, este dimarts 27 de febrer. | Cedida
Redacció
28 de febrer del 2024
Actualitzat a les 16:02h
El ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha aprovat per unanimitat este dimarts, 27 de febrer, una moció de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) i presentada per tots els grups comarcals en rebuig al transvasament del riu Ebre i la interconnexió de les xarxes del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) i el sistema Aigües Ter-Llobregat (ATLL) a través d'una canonada entre Constantí i Olèrdola. A més, s'ha instat el govern de la Generalitat a canviar la ubicació de la dessaladora del Foix, entre Cunit i Cubelles, a les comarques del Llobregat, on realment hi ha escassetat d’aigua. El president del Consell Comarcal, Francesc Barbero, ha mostrat la seua satisfacció: “Sabem que la solució a la sequera no és la interconnexió de xarxes i, a més, va en contra de l’equilibri territorial. Hem de fer una política de la gestió de l’aigua fonamentada per l’eficiència i la sostenibilitat”, ha apuntat.

D’altra banda, la portaveu del govern comarcal i vicepresidenta, Núria Morera, ha mostrat tot el suport i la solidaritat de l’ens al sector de la pagesia que s’està mobilitzant estos dies: “Els treballadors del camp reclamen drets i causes justes que no només els beneficiaran a ells, sinó al conjunt de la societat”.

Finalment, el plenari també va aprovar la liquidació definitiva de l’anualitat 2023 del servei d’intervenció socioeducativa (SIS) i la declaració com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) del saló-teatre de la Societat Obrera de Tivissa.