Gandesa celebra este cap de setmana l’edició 35a de la seua Festa del Vi

Vint-i-tres cellers presents a la Mostra i més de vint-i-set referències de vins a la Nit de les Garnatxes Blanques.

Imatge d'arxiu visitants de la Festa del Vi de Gandesa comprant vi a l'estand d'un celler.
Imatge d'arxiu visitants de la Festa del Vi de Gandesa comprant vi a l'estand d'un celler. | ACN
Aguaita.cat
03 de novembre del 2022
Actualitzat a les 14:22h
Gandesa celebrarà este cap de setmana la ja tradicional i 
popular FestadelVi, que enguany arriba a la seva 35aedició. Tres dies plens d’activitats per conèixer i també gaudir dels vins de la Terra Alta i la seua varietat insigne de la garnatxablanca.
 
Una festa que ja s’ha posicionat al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre com una visita obligada per a tots els amants del vi i l’enoturisme. L’any passat, i malgrat la Covid, hi van passar 
més de 12.000 persones i es van vendre 14.600 degustacions. 

Enguany la Festa del Vi recupera tots els actes d’abans de la pandèmia i la tornada a la nnormalitat es notarà amb la presència a la Mostra de Vins de 23 cellers adscrits a la Denominació d’Origen Terra Alta. Este any, com a novetat, al costat de la Mostra s’ha muntat una zona batejada com ‘Gastroàrea’ en què diversos establiments de Gandesa oferiran una destacada oferta gastronòmica de tapes, ‘punxadetes’ i dolços típics de la localitat. 

LaMostradeVins, que restarà oberta a partir de demà divendres a la Rambla de la Democràcia, és un dels actes més destacats, sense oblidar la Nit delesGarnatxesBlanques. Un sopar a 
l’emblemàtica Sala de Premses del CellerCooperatiudeGandesa, obra de l’arquitecte modernista CésarMartinell, maridat pels plats del restaurant L’AnticMolíd’Ulldecona, guardonat amb una Estrella Michelin, i unes 27 referències de vins de cellers de la Denominació d’Origen Terra Alta. 

Enguany la Festa del Vi de Gandesa compta amb una pregonera de luxe, la coneguda sommelier MeritxellFalgueras, periodista i una de les més prestigioses comunicadores del món del vi. Ha 
publicat quatre llibres dedicats al vi i participa habitualment en diversos mitjans de comunicació. 

En el seu currículum disposa de diferents premis dels Gourmand Awards, com ara el de millor llibre educatiu sobre el vi, el millor sobre begudes i el millor blog. A més, va ser nomenada millor 
sommelier el 2011 i ‘Nariz de Oro’ de Catalunya el 2006.
 
La 35a edició de la Festa del Vi es completarà amb el popular dinar de La Clotxa, el diumenge al migdia, a més d’un concert i ball de l’orquestra Gira-sol. També s’ha recuperat l’aperitiu-sopar 
que aquest any se celebrarà al Celler Cooperatiu de Gandesa amb productes de quilòmetre zero i vins de la mateixa cooperativa. 

Per a l’alcalde de Gandesa, CarlesLuz, la celebració de la Festa suposa tot un repte per a llaComissió Organitzadora -integrada per l’Ajuntament, la Cooperativa i la Societat Unió Gandesana.