Enric Benavent, Bisbe de Tortosa serà nomenat nou arquebisbe de València el proper dilluns

Enric Benavent, Bisbe de Tortosa des de 2013 substituirà a Antonio Cañizares que deixarà el seu càrrec este 9 d'octubre. Benavent, de Quatretonda parla valencià com demanaven alguns sectors de l'església al País Valencià.

Enrique Benavent, actual Bisbe de Tortosa | Bisbat de Tortosa
per Aguaita.cat, Tortosa | 7 d'octubre de 2022 a les 13:33 |
Segons ha avançat este divendres el Diari "Religión Digital" l'actual bisbe de Tortosa, Enrique Benavent esdevindrà el proper arquebisbe de València. Segons avança este diari digital, el nomenament de Benavent com a arquebisbe de València es farà oficial este dilluns.

Benavent que el proper dissabte farà setanta-set anys ja s'hauria acomiadat dels seus fidels i dels companys de la Diòcesi de Tortosa, vuit anys després del seu nomenament com a Bisbe de Tortosa (2013) en substitució del també valencià Xavier Salinas.

 
Benavent substituirà  Antonio Cañizares com arquebisbe de València que segons avança el diari deixarà el càrrec el proper 9 d'Octubre.


Enrique Benavent, és un dels teòlegs amb més bona reputació de l'actual Conferència Episcopal Espanyola i com destaca el diari Religión Digital a diferència del seu predecessor Cañizares parla valència de manera habitual després d'una dècada exercint a Catalunya i per ser natural de Quatretonda a la Vall d’Albaida.

Nascut el 25 d’abril de 1959 a Quatretonda, cursà estudis eclesiàstics al seminari Diocesà de Moncada, assistint a les classes de la Facultat de Teologia “Sant Vicent Ferrer”, on va obtenir la llicenciatura en Teologia. És Doctor en Teologia per la Pontifícia Universitat Gregoriana de Roma.

Rebé l’ordenació sacerdotal a València de mans de Joan Pau II, el 8 de novembre de 1982, durant la seva primera visita apostòlica a Espanya.

Va ser nomenat Bisbe Titular de Rotdon i Auxiliar de València el 8 de novembre de 2004. Rebé l’ordenació episcopal el 8 gener de 2005.

Nomenat Bisbe de Tortosa el 17 de maig de 2013, inicà el seu ministeri episcopal en esta Seu el 13 de juliol del mateix any.

Càrrecs pastorals

En el seu ministeri sacerdotal ha desenvolupat diverses responsabilitats:

Coadjutor de la parròquia de Sant Roc i Sant Sebastià d’Alcoi (província d’Alacant i Arxidiòcesi de València) i professor de religió a l’Institut; formador al seminari de Moncada i professor de Síntesi Teològica per a diaques; Delegat Episcopal de Pastoral Vocacional; professor de Teologia Dogmàtica a la Facultat de Teologia “Sant Vicent Ferrer” de València; professor de la Secció de València del Pontifici Institut “Joan Pau II” per Estudis sobre Matrimoni i Família; Director del Col·legi Major “San Joan de Ribera” de Burjassot-València; Vice-Degà de la Facultat de Teologia “Sant Vicent Ferrer” de València i Director de la Secció Diocesana del mateix; Degà-President de la Facultat de Teologia “Sant Vicent Ferrer”.

Conferència Episcopal Espanyola

Membre de la Comissió Episcopal de Seminaris i Universitats (2005-2017).

Membre de la Comissió Episcopal per a la Doctrina de la Fe (2008-2017).

President de la Comissió Episcopal per a la Doctrina de la Fe des de març de 2017.

Membre de la Comissió Permanent des de març de 2017.

Bisbe responsable en l’àmbit de les missions des de 2014.

 

Participació