1 de 10

Salvament Marítim localitza el cos sense vida d'un home desaparegut en una embarcació a Riumar

El matrimoni que passava les vacances a Benicarló va sortir a navegar des de Riumar i ja no van tornar. La dona segueix desapareguda.

L'embarcació de Salvament Marítim Fomalhaut va trobar el cos sense vida del ciutadà alemany desaparegut | Salvament Marítim
per Aguaita, Riumar, Deltebre | 5 d'octubre de 2022 a les 09:29 |
Salvament  Marítim de Tarragona ha localitzat el cos sense vida d'un home desaparegut fa una setmana a alta mar.
Ell i la seua esposa havien sortit a navegar des de l'embarcació de Riumar, a Deltebre. No van tornar. La filla, resident a l'Índia, va adonar-se que feia uns dies que no li agafaren el telèfon i va avisar als cossos de seguretat i a Salvament Marítim.


El cos es va localitzar ahir dimarts 4 d'octubre al voltant de les 11 del matí molt prop de la plataforma petrolífera Casablanca, i va ser transportat fins al Port de Tarragona amb el vaixell Fomalhaut. En les tasques de recat també van emprar un helicòpter. La dona segueix desapareguda.

La Guàrdia Civil va identificar el cadàver, després de seguir els protocols pertinents en aquests casos.


El cadàver pertany a un ciutadà alemany que passava les vacances a Benicarló i que junt amb la seua esposa van sortir a navegar des de Riumar, on van deixar el cotxe i el remolc de l'embarcació. 

Divendres, la Policia Local de Benicarló alertada per la filla del matrimoni es va personar al domicili sense trobar-los. El següent pas va ser per part de Salvament Marítim que va posar en alerta a clubs nàutics i a les marines per si detectaven alguna embarcació desapareguda o informació o pistes sobre si havien vist al  matrimoni. La recerca també es va traslladar a les policies locals i a Mossos d’Esquadra de la demarcació de Tarragona. 

La Policia Local de Deltebre va localitzar en un càmping de Riumar el vehicle i el remolc de l'embarcació. Llavors, Salvament Marítim va enviar el dissabte al matí l'helicòpter Helimer –amb base en Reus– a fer un reconeixement del riu Ebre des de Tortosa fins a la Ràpita.

El patruller de la Guàrdia Civil Riu Martín i l'embarcació Josefina Castellví dels Mossos d'Esquadra també van estar resseguint la costa i participant en la recerca de l'embarcació i els seus tripulants.

Ahir a les 11:00 hores, un  vaixell pesquer d'arrossegament del Serrallo va trobar un cos flotant a unes 24 milles en el sud de Tarragona, a uns 47 quilòmetres de Riumar. A les 11.50 hores es va desplaçar al punt la llanxa de Salvament Marítim Salvamar Fomalhaut, que va recollir el cadàver i el va traslladar al Port de Tarragona. Durant el trajecte la Guàrdia Civil els va acompanyar amb la patrullera Riu Martín.

 

 

Participació