1 de 10

Faura proposa aprofitar la recuperació dels terrenys de Renfe per obrir Tortosa al riu

El portaveu d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí sosté que s’haurà de reformular el creixement residencial i comercial previst en esta zona

Xavier Faura i part de l'equip de ERC-Tortosa Sí davant dels magatzems de Renfe | ERC Tortosa- Sí
per Aguaita.cat, Tortosa, Terres de l'Ebre | 30 de setembre de 2022 a les 11:55 |
El portaveu del grup municipal d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí, Xavier Faura, ha reclamat a l’alcaldessa de Tortosa que deixe de fer anuncis sobre la recuperació dels terrenys de Renfe i pose data a la signatura del conveni amb ADIF i concrete també quin serà el cost d’estos terrenys pels tortosins i les tortosines. Faura ha recordat que va ser el 2006 quan el llavors alcalde socialista va signar un conveni amb ADIF, un acord que els governs de Ferran Bel i Meritxell Roigé han intentat renegociar sense sortir-se’n. “El març de 2019 l’alcaldessa va anunciar que tenia un acord tancat per rebaixar el preu dels terrenys, un acord inexistent. Esperem que aquesta vegada no es torne a quedar en un anunci”, ha alertat Faura.
 

“Demanem al govern municipal de Junts per Tortosa i el PSC menys anuncis i més concreció de les condicions de la recuperació dels terrenys de Renfe”, ha manifestat el portaveu del grup municipal republicà, que ha recordat també l’anunci del primer secretari del PSC a l’Ebre abans de les municipals en què garantia desbloquejar l’alliberament dels terrenys si governaven la ciutat. A més, Faura ha destacat que en l’última sessió plenària es va aprovar una modificació pressupostària d’1,2 milions i no es va habilitar cap partida per l’adquisició dels terrenys de Renfe.

D’altra banda, Esquerra Tortosa lamenta que s’haja abordat la reforma del carrer Cervantes, una actuació que no considera prioritària, abans de disposar dels terrenys de Renfe i reordenar la mobilitat en esta zona. Una actuació que el govern de Junts per Tortosa i el PSC executa paral·lelament a la reforma del carrer Barcelona, la qual cosa provoca un caos circulatori en determinats moments de la jornada. “S’està actuant en dos carrers que condueixen a l’Hospital i a quatre centres educatius del municipi, el govern no planifica les obres tenint en compte els veïns, sinó la data de les eleccions municipals”, ha dit Faura.


Pel que fa a la polèmica per l’enderroc dels magatzems de Renfe, Faura ha assegurat que no en tenia coneixement i que no té cap sentit executar esta obra quan encara no s’han alliberat els terrenys de Renfe. “L’enderroc dels magatzems que executa ADIF forma part de l’acord amb l’Ajuntament per l’alliberament dels terrenys?”, ha preguntat el portaveu republicà.

El grup municipal republicà proposa que una vegada signat l’acord amb ADIF es consensue amb tots els grups municipals el futur d’este espai central de la ciutat. En este sentit, Faura ha manifestat que l’alliberament dels terrenys de Renfe és un dels principals reptes de Tortosa, una actuació que ha de permetre millorar la mobilitat del municipi i obrir la ciutat al riu. “Caldrà reordenar el trànsit, anivellar l’avinguda de la Generalitat i connectar esta àrea del centre de la ciutat amb el parc municipal i el riu”, ha apuntat Faura.

Finalment, el portaveu d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí sosté que s’haurà de reformular el creixement residencial i comercial previst en esta zona.
 
 

 

Participació