1 de 10

Restaurants d’Amposta i el Poble Nou participen en les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs

Una desena de restaurants del municipi ofereixen menús especials amb el cereal com a protagonista, del 23 de setembre al 23 d’octubre

Comença la sega de l'arròs al Delta de l'Ebre | Josep M. Montaner
per Aguaita.cat, Amposta | 19 de setembre de 2022 a les 10:03 |
El cereal estrella del Delta de l’Ebre torna a centrar el calendari gastronòmic d’Amposta amb les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs. Del 23 de setembre i fins al 23 d’octubre, més de deu restaurants d’Amposta i el Poble Nou del Delta oferiran menús especials amb l’objectiu de promocionar la gastronomia de la zona i de temporada.

Coincidint amb la sega de l’arròs i les festes tradicionals que l’envolten, els restauradors han preparat diferents menús que oscil·len entre els 20 i els 42 euros, on presenten des de la tradicional paella marinera o de verdures, fins a plats d’arròs caldós o a la llauna, sense oblidar les postres, com la mousse de licor d’arròs amb crema de maracujà, gelat d’arròs o menjar blanc. Podeu consultar els menús a la web de Turisme Amposta

https://www.turismeamposta.cat/jornades-de-larros/

Festa de la Sega


Este any la Festa de la Sega d’Amposta serà el diumenge, 2 d’octubre, a la Casa de Fusta. Esta festa rememora una feina que va més enllà del cultiu de l’arròs, ja que manté vives les tradicions folklòriques i gastronòmiques del Delta. Com és habitual, durant la celebració hi haurà batuda a potes per separar de forma tradicional el gra de la palla, actuacions de Suc d’Anguila i Guardet Lo Cantador, ballada de jotes de les dones i la trobada d’artesania

El cultiu de l’arròs representa més de 20.000 hectàrees del terreny del Delta de l’Ebre, arrossars que els pagesos preparen i treballen durant tot l’any, convertint l’arròs en un emblema i motor econòmic de les nostres terres.

 

Participació