L’Ajuntament d’Ulldecona compra l’edifici històric de la Cooperativa per ubicar-hi l’Escola de Música

El local, que es va acabar de construir el 1957, està catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local

Cooperativa Agrícola d’Ulldecona. | Cedida
per Aguaita.cat, Ulldecona | 16 de setembre de 2022 a les 16:26 |
Després d’un procés de negociació i tramitació administrativa, endarrerit pels dos anys de pandèmia, l’Ajuntament ha adquirit ja l’històric edifici de la Cooperativa Agrícola d’Ulldecona per valor de 500.453 euros. El local, que es va acabar de construir el 1957, està situat al carrer Major 175 de la localitat i està catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local. En concret, la compra afecta dos immobles, un és l’edifici pròpiament, per valor de 320.727 euros, i l’altre un magatzem amb terreny adjunt, per valor de 179.725 euros.

La signatura de l’escriptura a la Notaria d’Ulldecona va tancar ahir este llarg procés d’adquisició de l’edifici. En representació de la Cooperativa va signar el president de l’entitat, Manolo Ferré, i per part de l’Ajuntament, l’alcaldessa Núria Ventura.  Durant este temps s’ha comptat amb l’assessorament i acompanyament de la Direcció General de Política Financera, Assegurances i Tresor del Departament d’Economia i Hisenda atès que la Cooperativa havia signat el 2014 una operació de finançament de 530.000 euros, avalada en un 75% per la mateixa Generalitat, mentre que el 25% restant es va garantir mitjançant la pignoració d’un dipòsit de 132.500 euros a l’entitat financera, materialitzat amb l’ampliació voluntària que van realitzar els socis cooperativistes.


Tant Ferré com Ventura han destacat la importància del moment i de l’operació signada atès que es tracta d’un edifici històric destacat dins el patrimoni municipal i que a partir d’ara serà de titularitat pública, conservant la seua essència tot i el canvi d’ús. La voluntat del govern municipal, segons explica la mateixa alcaldessa, és ubicar-hi l’Escola Municipal de Música, actualment repartida per diverses dependències municipals i amb dades creixents tant d’inscripció d’alumnes, que arriben ja als 200, com de professorat contractat. D’esta manera es dignificaria els espais destinats a l’aprenentatge musical i s’ampliaria la xarxa d’equipaments educatius dels municipis i els serveis que s’hi poden oferir.

Per la seua banda, la Cooperativa Agrícola d’Ulldecona traslladarà les seues dependències actuals a altres espais que ja són de la seua propietat, sense haver de fer cap nova adquisició permetent retornar els dipòsits de la secció de crèdit i eliminar l’endeutament.


El finançament de l’operació ha estat possible per l’aportació de fons propis de l’Ajuntament i d’una subvenció del Pla d’Acció Municipal de la Diputació de Tarragona per valor de 300.000 euros.

 

Participació