González Cambray destaca que tots els nous alumnes de formació professional han pogut cursar els estudis que volien

El conseller d'Educació ha inaugurat l'inici del curs a les Escoles Agràries de Catalunya des del centre de Gandesa

El conseller d'Educació, Josep González Cambray, i la consellera d'Acció Climàtica, Teresa Jordà, en la inauguració del curs de les Escoles Agràries a Gandesa | Jordi Marsal / Anna Ferràs
per Aguaita.cat, Gandesa | 14 de setembre de 2022 a les 15:32 |
El conseller d'Educació, Josep González Cambray, ha destacat que l'ampliada oferta de Formació Professional ha permès, "per primer cop", que el 98% dels alumnes que han acabat l'ESO puguin estudiar el cicle que han triat. El conseller ha assenyalat que encara hi ha més de vint mil places lliures després que més de sis mil ja s'hagin ocupat en el primer període de matrícula. Cambray ha inaugurat, juntament amb la consellera d'Acció Climàtica, Teresa Jordà, l'inici del curs a les Escoles Agràries de Catalunya. Ho han fet des del centre de Gandesa on enguany s'estrena la reivindicada formació superior en vitivinicultura. Jordà ha animat als alumnes trencar els estigmes i els perjudicis sobre l'ofici de pagès.

El conseller d'Educació, Josep González Cambray, ha defensat que com amb la situació del català, cal reconèixer "que una situació es pot millorar com a pas previ per fer-ho", i que cal afrontar els canvis encara que no siguin "fàcils, ràpids o no agradin a tothom". "Cal confiar que ens en sortirem per a sortir-nos-en", ha defensat. "Qui no vulgui reptes, canvis, que no es dediqui al món de l'educació perquè sempre ho podem fer millor", ha afegit.

 

El conseller d'Educació, Josep González Cambray, i la consellera d'Acció Climàtica, Teresa Jordà, en la inauguració del curs de les Escoles Agràries a Gandesa Foto: Jordi Marsal / Anna Ferràs


El conseller d'Educació ha fet esta petició en la inauguració del curs de les Escoles Agràries de Catalunya que s'ha celebrat al centre de Gandesa, on estrenen un cicle superior de vitivinicultura, un increment d'oferta que ha de permetre "tenir més estudiants". "Això és necessari però no suficient i hem d'acompanyar els joves i buscar la passió i voler fer les coses millor a través d'educar-nos i aprendre", ha dit González Cambray.


En este sentit, la consellera Teresa Jordà també ha animat als alumnes ha trencat amb l'estigma de l'ofici agrícola i ramader perquè "darrere de l'esforç i el sacrifici" també hi ha "vocació, passió i estima per al terra". "Són qui produixen els millors aliments del món i cal el suport de l'administració per sortir a fora i seduir. Ho aconseguirem", ha dit la consellera.

En l'acte del centre terraltí també s'ha fet un reconeixement a les empreses Herència Altés, Edetària i SAT La Botera, liderades per exalumnes de l'Escola Agrària de Gandesa.
 

Alumnes seguint la inauguració del curs de les Escoles Agràries a Gandesa Foto: Jordi Marsal / Anna FerràsPlaces vacants

González Cambray ha desmentit que no hi hagi places vacants per cursar Formació Professional a Catalunya i ha concretat que encara queden més de vint mil places lliures. "Aquesta és la legislatura de la Formació Professional", ha insistit. Segon el conseller "l'espectacular" creixement de l'oferta ha garantit que el 98% dels alumnes de 4rt d'ESO hagin pogut cursar el cicle que han triat. "I continuarem millorant el procediment perquè sigui més fàcil per a les famílies".

Com passa a les escoles agràries, el conseller d'Educació ha recordat que hi ha moltes places vacants en estudis de Formació Professional on els alumnes surten amb feina i s'ha emplaçat amb el departament d'Alimentació a guiar i orientar els joves perquè no perdin oportunitats.
 

Un alumne de l'Escola Agrària de Gandesa fa proves de vi en una barrica Foto: Jordi Marsal / Anna Ferràs

 

Un alumne de l'Escola Agrària de Gandesa repassa els resultats de la verema de l'any passat

 

Participació