Nou inspeccions policials als camps d'arròs per detectar possibles irregularitats de treball

L'operació es va dur a terme a Camarles, Sant Jaume d'Enveja, Deltebre i Amposta

Camp d’arròs del Delta de l'Ebre
Camp d’arròs del Delta de l'Ebre | Josep M. Montaner
Aguaita.cat
06 de setembre del 2022
Actualitzat a les 12:18h
Agents de la Policia Nacional de la Comissaria Local de Tortosa juntament amb personal de la Inspecció de Treball i Seguretat Social de Tarragona, han fet diverses inspeccions durant els mesos de juliol i agost en diferents finques d'arròs situades en municipis del Delta de l’Ebre.

En estos moments, en la campanya de l'arròs, s'està procedint a birbar, arrencar les males herbes que creixen al costat de l'arròs i que reduïxen la seua producció, una de les poques tasques que continua sent manual i que precisa d'un important nombre de treballadors.

Majoritàriament un elevat nombre de treballadors solen ser estrangers i amb esta mena d'inspeccions conjuntes es pretén, en primer lloc, "detectar situacions de risc per als treballadors, com ara tracta d'éssers humans o delicte contra els drets dels treballadors i en segon lloc, detectar irregularitats tant en aplicació de la vigent Llei d'Estrangeria com en normativa laboral i de seguretat social", segons ha informat la Policia Nacional.

L'operació es va iniciar el passat 28 juliol quan es va dur a terme la inspecció de cinc finques a Camarles, Sant Jaume d'Enveja i Deltebre.

D'estes, només tres plantacions tenien de manera correcta la contractació de tots els seus empleats, en les altres dos, després d'identificar a les persones que es trobaven exercint l'activitat laboral, es va comprovar que 5 eren ciutadans estrangers que no es trobaven regularitzats al nostre país.

L'operació policial va culminar la primera setmana d'agost, amb altres quatre inspeccions realitzades en finques d'Amposta. En una es va comprovar que tres dels treballadors per compte d'altri no comptaven amb el corresponent permís de treball i residència.

En total es van realitzar nou inspeccions, amb 38 persones identificades, de les quals 8 es trobaven en situació irregular.