L'escola Mestre Marcel·lí Domingo de Roquetes inagura el nou curs escolar a les Terres de l'Ebre

L’alcalde de Roquetes, Ivan Garcia, ha qualificat este nou curs com a verd, per la instal·lació de plaques solars per a l’autoconsum de les escoles de Roquetes i Raval de Cristo.

Marta Capera, directora del centre, Eva Balsells, cap d'estudis i Cinta Pérez secretària del claustre de mestres de l'escola Mestre Marcel·lí Domingo
Marta Capera, directora del centre, Eva Balsells, cap d'estudis i Cinta Pérez secretària del claustre de mestres de l'escola Mestre Marcel·lí Domingo | Sílvia A.
Aguaita.cat
05 de setembre del 2022
Actualitzat el 06 de setembre a les 12:48h

L'escola Mestre Marcel·lí Domingo de Roquetes ha estat el centre educatiu escollit este any per encetar oficialment a les Terres de l'Ebre el nou curs escolar 2022-23.

A les nou del matí d'avui dilluns 5 de setembre pares i alumnes esperaven impacients a les portes de l'escola, l'obertura de les portes del patí per poder entrar a les aules i retrobar-se amb els companys de classe.

 

A l'acte d'inici del nou curs escolar a Roquetes han assistit la directora dels Serveis Territorials d'Educació a les Terres de l'Ebre, Montserrat Perelló, el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Albert Salvadó, l'alcalde de Roquetes, Ivan Garcia, el regidor d'ensenyament, Sisco Ollé, la directora de l'escola Mestre Marcel·lí Domingo, Marta Capera, acompanyats de l'inspector en Cap i l'inspector de centres educatius.

La comitiva ha visitat les instal·lacions de l'escola on han pogut comprovar quin era l'ambient que es vivia a les aules en el primer dia d'inici de les classes.
L'entrada dels alumnes a l'escola s'ha fet de manera escalonada separant els alumnes d'infantil i primària.

El curs escolar 2022-2023 ha arrencat amb 27.004 alumnes a les Terres de l'Ebre aquest dilluns. Són 300 escolars més respecte a l'any passat arran de l'augment dels estudis postobligatoris. El curs comença amb normalitat, sense restriccions després de dos anys de pandèmia, i marcat per l'avançament del calendari escolar. Pel que fa al professorat, des del Departament d'Educació han explicat que el curs comença amb 2.505 docents i amb 23 escoles bressols rurals, que augmenten en onze més a les comarques ebrenques. També s'ha incrementat l'oferta formativa dels ensenyaments de Formació Professional, amb el grau mitjà de Construcció a l'institut de Deltebre i el de Gestió Administrativa en àmbit sanitari a l'institut de l'Ebre de Tortosa.

L’alcalde de Roquetes, Ivan Garcia, ha qualificat este nou curs com a verd, per la instal·lació de plaques solars per a l’autoconsum de les escoles de Roquetes i Raval de Cristo.

El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Albert Salvadó, ha destacat la normalitat en que s’ha encetat el nou curs, sense restriccions per la covid i sobretot sense vagues
educatives i sense risc d’aplicació de la quota del 25 % del castellà a les aules.

Per la seua part, la directora de l'escola Mestre Marcel·lí Domingo, Marta Capera, destacava com a novetat que aquest setembre començaran les tardes en horari no lectiu a càrrec d’una empresa de monitoratge.

Finalment la directora dels Serveis Territorials d'Educació a les Terres de l'Ebre, Montserrat Perelló, a més de ressaltar la normalitat en que s’han començat les classes, i ha destacat que malgrat el decreixement d’alumnes als cicles inicials, es sent contenta per l’augment d’alumnes en l’ensenyament post obligatori i també per haver duplicat les llars rurals a les escoles.
 

Foto: Sílvia A.

 

Michelle Ferreres Valls, alumna de l'escola Mestre Marcel·lí Domingo de Roquetes Foto: Sílvia A.

 

Alumnes d'infantil de l'escola Mestre Marcel·lí Domingo de Roquetes Foto: S.A.

Les iaies, grans protagonistes del primer dia d'Escola Foto: Sílvia A.

Segon de Primària de l'escola Mestre Marcel·lí Domingo de Roquetes Foto: Sílvia A.