Presenten «Un paradís com el nostre» a la biblioteca de Les Cases

Laia Beltran i Borja Duñó relaten el seu èxode urbà cap al paradís que relliga Barcelona amb les Terres de l’Ebre, la seua "Califòrnia particular"

per Aguaita.cat, Les Cases d'Alcanar | 5 d'agost de 2022 a les 18:30 |
Laia Beltran i Borja Duñó, els autors d'Un paradís com el nostre | Saldonar Editorial
La Biblioteca de Les Cases d'Alcanar acollirà a la parella de periodistes Laia Beltran, d'Ulldecona, i Borja Duñó, de Barcelona, en la presentació del seu exitós llibre "Un paradís com el nostre". La cita tindrà lloc el dijous 11 d'agost a les 20:00 hores, a càrrec de Noemí Polls, i parlaran sobre esta narració a dos veus de l’èxode urbà dels autors del relat, cap al món rural, cap al paradís que han descobert plegats, el que relliga Barcelona amb les Terres de l’Ebre, la seua "Califòrnia particular". 

El llibre relata un èxode que es remunta a deu anys enrere, quan teletreballar era molt poc habitual, una tendència que encara no havia estat accelerada per la pandèmia. Al llibre "Un paradís com el nostre", ella torna al seu poble i furga en la memòria del paisatge que la va veure créixer; ell ve de l’asfalt de la ciutat i es troba un món nou i apassionant. Una novel·la que tracta este viatge cap a les Terres de l’Ebre, on han trobat el seu paradís particular, que els ha permès mantenir les seves ocupacions laborals a la capital catalana i combinar el millor de cada lloc sense renunciar a res.


Segons Beltran, el projecte d'escriure el llibre va iniciar el gener del 2021. El diari ARA va fer un especial sobre l’èxode urbà perquè arran del primer confinament de la pandèmia, molta gent havia decidit marxar de la ciutat buscant llocs més amables on viure, i a ella en particular li van demanar un article explicant la seua experiència, ja que ja ho havia fet abans. En compartir-ho per les xarxes socials, molta gent s’hi va sentir identificada per diferents aspectes, i al cap d’uns mesos l’editorial Saldonar els va contactar per ampliar la història, juntament amb Borja, la seua parella. A partir d'allí el projecte va anar prenent forma.

Laia Beltran, l'escriptora ebrenca

Beltran, l'autora del llibre, viu a Ulldecona, amb un peu a Barcelona. La manera en què resol este petit desajust és part del que s’explica a la novel·la, que, d'altra banda, no és el primer que escriu a quatre mans amb Borja Duñó, ja que fa anys van signar junts una guia turística de Barcelona. Beltran és periodista de professió; col·labora en mitjans com l’Ara, La Vanguardia, RAC1 i Time Out, i imparteix classes sobre cinema i moda a l’IDEP, a Barcelona. A més, durant vuit anys va treballar al departament de premsa de GG, editorial per a la qual va escriure i editar Arte floral (2018).

Borja Duñó
Així com Beltran, també viu a Ulldecona amb un peu a Barcelona, on treballa de cap de redacció de la revista Time Out. Ha fet feina en diversos mitjans, com el suplement cultural Play del diari Ara, que va coordinar del 2013 al 2019, ha participat en algunes obres col·lectives, ha publicat la novel·la Ira Klaas (Morsa, 2012) i dona classes al Màster de Música com a Art Interdisciplinària de la Universitat de Barcelona.

 

Participació