Torna la lírica a Tivissa amb una nova edició de les Nits de la Baranova

Les nits a la Baranova desenvolupa, durant els caps de setmana del mes d’agost, tot un seguit d’activitats a l’aire lliure per incentivar, i dinamitzar i fomentar els valors històrics, populars i tradicionals de casa nostra

per Aguaita.cat, Tivissa | 4 d'agost de 2022 a les 09:25 |
Presentació de l'edició 2022 de les Nits de la Baranova a la Plaça de Tivissa | Ajuntament de Tivissa
La plaça de la Baranova de Tivissa és un indret privilegiat, mirador de les comarques de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat, i de les muntanyes de Prades, el Montsant, la 
Figuera, la Picossa, les serres de Cavalls i de Pàndols, els Ports, i la serra de Cardó.
 
La iniciativa cultural ‘Les nits a la Baranova’ de Tivissa va nàixer, ara fa nou anys, per recuperar una tradició molt arrelada que converteix esta plaça en un espai de 
convivència lúdico-festiva, propiciat per la bona climatologia estiuenca de la plaça i el seu entorn. Des de sempre, la “fresca de la Baranova” ha propiciat esbarjo, convivència 
entre veïns, i actes culturals com les tradicionals ballades de sardanes amb “gramola”. 
 
L’Ajuntament de Tivissa va crear la iniciativa cultural ‘Les nits a la Baranova’ per potenciar encara més aquest espai privilegiat on el mes de gener de 2014 es van inaugurar les obres d’arranjament que formen part de la primera fase de l’execució del “Pla de Renovació i Millora del conjunt del Centre Històric”.
 
Cal recordar que la urbanització de la plaça de la Baranova es va iniciar el 1927 mitjançant els diners recaptats en una subscripció popular. L’any 1952, amb motiu del 25 aniversari de la urbanització de la plaça, es va fer una segona fase d’arranjament. 

L'any 1971 es va completar la urbanització de la plaça, tal com es coneixia fins ara, amb la seua pavimentació, i la construcció, adossada al racó de la paret de l’església, de la Font de la Sardana.

 
Al gener de 2014 l’Ajuntament de Tivissa va inaugurar les obres d’arranjament de la darrera remodelació que va incloure la substitució dels serveis generals -xarxa de gas, 
aigua i aigües pluvials i residuals-, el soterrament de les línies hjjelèctriques, de telefonia mòbil i megafonia, i la instal·lació d’un nou enllumenat públic, d’un paviment de pedra natural, de fonts ornamentals, i d’arbrat i mobiliari urbà.
 
Per tot plegat, la iniciativa cultural ‘Les nits a la Baranova’ desenvolupa, durant els caps de setmana a del mes d’agost, tot un seguit d’activitats a l’aire lliure per incentivar, dinamitzar i fomentar els valors històrics, populars i tradicionals de casa nostra, tot gaudint de la fresca de la Baranova.
 
Esta esta novena edició de ‘Les nits a la Baranova’, organitzada per l’Ajuntament de Tivissa, compta amb el suport de la Diputació de Tarragona, el Departament de Cultura, i de diversos col·laboradors particulars i empreses locals o properes que fan real el festival.

 
Cal recordar que la urbanització de la plaça de la Baranova es va iniciar el 1927 mitjançant els diners recaptats en una subscripció popular. L’any 1952, amb motiu del 25 aniversari de la urbanització de la plaça, es va fer una segona fase d’arranjament. I l’any 1971 es va completar la urbanització de la plaça, tal com es coneixia fins ara, amb la seua pavimentació, i la construcció, adossada al racó de la paret de l’església, de la Font de la Sardana.

Al gener de 2014 l’Ajuntament de Tivissa va inaugurar les obres d’arranjament de la darrera remodelació que va incloure la substitució dels serveis generals -xarxa de gas, aigua i aigües pluvials i residuals-, el soterrament de les línies elèctriques, de telefonia mòbil i megafonia, i la instal·lació d’un nou enllumenat públic, d’un paviment de pedra natural, de fonts ornamentals, i d’arbrat i mobiliari urbà.

Per tot plegat, la iniciativa cultural ‘Les nits a la Baranova’ desenvolupa, durant els caps de setmana del mes d’agost, tot un seguit d’activitats a l’aire lliure per incentivar, dinamitzar i fomentar els valors històrics, populars i tradicionals de casa nostra, tot gaudint de la fresca de la Baranova.

Esta novena edició de ‘Les nits a la Baranova’, organitzada per l’Ajuntament de Tivissa, compta amb el suport de la Diputació de Tarragona, el Departament de Cultura, i de diversos col·laboradors particulars i empreses locals o properes que fan realitat esta trobada lírica.

NIT DEL JAZZ

Un fantàstic grup de música en viu que versiona de forma íntima i acústica les cançons més romàntiques d'ara i abans.
Qualitat, autenticitat, elegància i passió es reunixen en aquests professionals enamorats de la música.

​NIT DELS MUSICALS
 
“La vida és un musical” és un homenatge a les millors cançons del gènere dels musicals.
Un espectacle on viatjarem al llarg d’un ampli recorregut per les obres de teatre, sèries i pel·lícules musicals de tots els temps: Els Miserables, Grease o Mar i Cel.
 
SALVA RACERO (VEU)
 
Salva Racero és cantant, músic professional i coach vocal amb experiència pedagògica contrastada.
La seua formació és molt àmplia i molt variada. Ha cursat estudis de:cant líric, amb Marta Valero; Líric i teatre musical, amb Susanna Domènech; Cant coral 
amb Alícia Prieto; Jazz i modern, amb Olga Pes; Cant modern, al Taller de músics de Barcelona.
 
Pel que fa a teatre musical, ha participat en: Notre Dame de Paris (Barcelona, 2000), Somni d’una nit d’estiu (Fòrum de les cultures, Barcelona, 2004) i Mar i cel (Barcelona 2004 - 2006). En l’àmbit de la música moderna ha estat frontman i cantant de Lax’n’busto (2006 - 2016).  Actualment, està centrat en la seva carrera professional, immers en la composiciólesç les noves cançons que han de formar part del seu repertori personal i artístic.
 

Salva Racero Gisel Alsin (Cedida)


RAKEL ESTEVE (VEU)
 
Rakel està vinculada a música des dels 11 anys, diplomada en acordió i llicenciada a Estill Voice Training.
Ha cantat a diferents orquestres aragoneses, grups de versions i col·laborat en diferents discos de grups de diversos estils (pop, rock, cançó d'autor etc.) El 2010 enregistra el seu primer disc de música Electrònica-pop amb Subatomic. El 2022 grava Musas del Soul sent la vocal coach i solista en diversos temes.
Actualment és professora de Veu i Vocal coach a Rakel acadèmia de cant.
 
JORGE VARELA (PIANO)
 
Va cursar estudis de música clàssica al Conservatori Professional de Música de Vilaseca i el de Tarragona.
Diversos cursos de jazz i improvisació a diferents escoles de Catalunya, com el Taller de Músics de Barcelona. Classes Magistrals amb Chick Corea, Joan
Monné, Joaquín Achúcarro…
 
Des de 1990, formació de diversos grups de jazz, pop,funk i latin jazz. He tocat amb músics com Juan Angá,
“El indio”, Whisky'ns (participant en l'enregistrament del seu 4t disc), Mikel Herzog i Serafín Zubiri (com a pianista i teclista durant 2 anys a la seua gira conjunta). Venda d’entrades numerades: 3 € www.www.tivissa.cat

 

Participació