1 de 10

L'Ajuntament de Tortosa invertix en la renovació tecnològica de la Clínica Terres de l'Ebre

S'han incorporat nou aparells de radiologia d'última generació, s'ha adquirit equipament d'ús quirúrgic i també s'actualitza l'àrea d'oftalmologia

Nous equipaments a la Clínica Terres de l'Ebre, a Tortosa | Ajuntament de Tortosa
per Aguaita.cat, Tortosa | 2 d'agost de 2022 a les 19:42 |
La Clínica Terres de l'Ebre de Tortosa ha dut a terme la renovació de diversos equipaments tecnològics, per tal de seguir prestant un servei de referència en l'àmbit sanitari. Els treballs han suposat una inversió d'1.215.914,46 euros, que inclouen l'adquisició i la instal·lació d'aparells d'última generació.

Un dels àmbits que ha concentrat la major part d'esta inversió ha sigut l'àrea de radiologia: s'hi ha instal·lat un nou mamògraf digital amb tomosíntesi, s'ha renovat la sala digital i radiològica amb suspensió de sostre, i s'ha instal·lat un arc quirúrgic en C per als serveis de quiròfans, a més d'altres millores estructurals de l'àrea de radiologia. En total, estos equipaments han suposat una inversió de 580.628,96 euros i també han comptat amb una subvenció del Servei Català de la Salut per valor de 162.000 euros.


Pel que fa a l'equipament, també s'han adquirit aparells per a l'àrea quirúrgica, com un nou ecògraf portàtil, desfibril·ladors portàtils, monitors o carros d'anestèsia, entre d'altres. Estos aparells han tingut un cost de 348.787,75 euros.

De la mateixa manera, també es renova l'àrea d'oftalmologia amb l'adquisició de diversos aparells per valor de 278.300 euros, amb la finalitat de potenciar el tractament de cataractes.


En el conjunt de millores de les instal·lacions de la Clínica Terres de l'Ebre també s'han inclòs l'adequació de diferents habitacions, la renovació dels aparells de control de la tercera planta o la remodelació de l'office. Tot plegat, amb una despesa de 8.197,75 euros.

L'alcaldessa de Tortosa i presidenta de Tortosa Salut, Meritxell Roigé, remarca que la renovació dels aparells de la Clínica Terres de l'Ebre suposa una nova mostra de l'aposta que l'Ajuntament fa per a impulsar la prestació de salut als centres sanitaris de titularitat municipal: la Clínica Terres de l'Ebre i l'Hospital de la Santa Creu. En este sentit, Roigé recorda que "l'Ajuntament va fer una important aposta al 2013 per a adquirir la titularitat de la Clínica amb l'objectiu de mantindre este equipament de referència no només per a Tortosa i per a la resta del territori, sinó també per a altres zones properes, com el Matarranya o el nord de Castelló", ha apuntat. L'alcaldessa subratlla, a més, que "la voluntat és poder continuar donant el millor servei i de la qualitat més elevada a totes les persones usuàries del centre, i per això ara s'ha apostat per introduir aparells d'última tecnologia per a reforçar la prestació", ha conclòs.

Pròximament, la millora de les instal·lacions de la Clínica Terres de l'Ebre també inclourà el condicionament d'espais, l'ampliació de l'àrea d'extraccions, la millora d'algunes habitacions de la segona planta, així com l'habilitació de noves zones per a ampliar els espais de consultes externes, un dels serveis que cada vegada s'utilitzen més.

 

Participació