Alcanar estrena Les Nits de Tyrika, un festival que fusiona música electrònica amb el món iber

Arranca el festival ‘Les Nits de Tyrika’ el dijous 4 d'agost, a les 20:30 h, al bell mig del jaciment arqueològic de la Moleta del Remei d'Alcanar

Les Nits de Tyrika mesclen la música electrònica d'avantguarda amb les arrels iberes del territori
Les Nits de Tyrika mesclen la música electrònica d'avantguarda amb les arrels iberes del territori | Ajuntament d'Alcanar
Aguaita.cat
01 d'agost del 2022
Actualitzat a les 11:23h
Arranca el festival LesNitsdeTyrika, organitzat per l’Ajuntamentd’Alcanar, amb un primer tast molt exclusiu, el dijous, 4 d'agost, a les 20:30 h, al bell mig del jacimentarqueològic de la MoletadelRemeid'Alcanar.

Les Nits de Tyrika és un festival musical, dissenyat en el marc de Tyrika, el festival Iber d’Alcanar i inscrit dins del CapdesetmanaibèricdeCatalunya, on es fusiona música electrònica d'avantguarda i experimental amb la primera edat del ferro, l’època ibera ancestral i la influència fenícia.

Artistes de renom del món de la música electrònica, art digital i visual, han estat convidades a formar-se en la protohistòria ibera de la zona, per a poder crear una obra musical multidisciplinària i inèdita, basada en la cultura de la primera edat del ferro -la seua llengua, la seua manera de viure i els seus rituals i cerimònies-; reinterpretada d'una forma oberta, contemporània i sense límits.

El concert, preludi de ‘Les Nits de Tyrika’, del 4 d’agost, té com a objectiu oferir una experiència multisensorial a totes les persones que pujaran dalt del jaciment. Es tracta d’una obra performance coral, creada i interpretada per cinc  artistes de les Terres de l’Ebre/Sénia. Aquest acte donarà el tret de sortida, i a la vegada serà una presentació, del festival ‘Les Nits de Tyrika’, que se celebrarà el divendres, 30 de setembre. 

El conjunt d’oliveres mil·lenàries de l’Ermita del Remei, a la falda de La Moleta, acollirà el festival ‘Les Nits de Tyrika’ del setembre, amb una presentació en exclusiva de quatre espectacles electrònics d’alta intensitat, resultant de tres mesos de preparació i formació de vuit artistes de diferents disciplines avantguardistes. Esta primera edició del festival nocturn iber també inclourà dos concerts i un DJ set a un segon escenari urbà dins la població d’Alcanar.

L’assistència per al concert preludi suposa inscripció prèvia obligatòria.