1 de 10

La Guàrdia Civil intervé mitja tona de garrofes procedents de furt a una finca de les Terres de l'Ebre

Van ser trobades durant un control muntat a l'autopista AP-7, a l'àrea de servei de Baix Ebre

S'hi van intervenir 445 kg de garrofes en sacs, preparats per a la venda | Cedida
per Aguaita.cat, Tortosa | 27 de juliol de 2022 a les 17:00 |
La setmana passada, la Guàrdia Civil de Tortosa va intervenir 14 sacs que contenien 445 kg de garrofa, a l'interior d'una furgoneta durant un control a l'autopista AP-7, a l'àrea de servei de Baix Ebre, procedents d'un furt a una finca de les Terres de l'Ebre. 

Durant el control i davant la sospita que els sacs tinguessen una procedència il·lícita, els agents van sol·licitar del conductor del vehicle documentació que acredités l'origen de la mercaderia, mostrant una actitud nerviosa, igual que el seu acompanyant, que va fer que els agents iniciessin una sèrie de gestions de recerca sobre el producte intervingut.


D'esta manera, van poder verificar la procedència de la càrrega, que pel que sembla havia estat recollida en un terreny radicat al terme municipal de Vandellòs; després de posar-se en contacte amb el propietari de la finca, este va informar els agents, que en cap moment havia autoritzat les persones identificades la recollida de les garrofes.

Tenint ja la manifestació del propietari, els agents van instruir diligències sobre els fets esdevinguts, iniciant diligències de recerca sobre les dos persones identificades a l'interior de la furgoneta, per delicte de furt de productes del camp, ja que tots dos no tenien el permís necessari per a la recollida de la garrofa. Les diligències van ser lliurades al Jutjat d'Instrucció en funcions de Guàrdia dels de Tortosa


Pel que sembla, tot el producte intervingut tenia com a destinació la localitat de Tortosa, on havia de ser venut a un particular, que desconeixia l'origen del material.

Estos furts tenen l'origen en finques particulars de mida petita o mitjana, i afecten de manera important l'economia dels petits i mitjans agricultors, que es veuen afectats pel robatori dels productes del camp que produixen.

 

Participació