DO Terra Alta

​Llunari, el vi brisat que reivindica les fases lunars a l'agricultura

Herència Altés, de la DO Terra Alta, ha elaborat un brisat 100% garnatxa blanca, aromàtic, fresc i intens

per Aguaita.cat, Terra Alta | 26 de juliol de 2022 a les 19:01 |
Els vins brisats, vins que han estat vinificats amb contacte amb les pells durant diversos dies, han format part de la cultura vinícola de la Terra Alta des de fa molts segles. Era la forma més tradicional d'elaborar els vins fins fa unes dècades, quan els nostres avantpassats es guiaven amb les fases lunars, tant al camp com als cellers. 
El Llunari és un 100% garnatxa blanca, de color daurat intens i amb reflexos ataronjats. Des del celler en destaquen les abundants aromes, amb records de codony verd i pell de taronja, fonoll i ametlla. Fresc en boca i amb un final amb reminiscència d’ametlles crues. En paraules de Núria Altés, propietària del celler, “amb aquest vi hem volgut expressar la nostra tradició, d’una banda, vinculada als vins brisats, molt vinculats al nostre territori. D’altra banda, amb el nom volem posar en relleu la importància que la lluna a tingut durant segles per a l’agricultura i, en aquest cas, per a l’elaboració de vi”.

Amb aquest vi es vol posar en valor la intuïció femenina al camp i la seva energia cíclica en sintonia lunar. És un vi d'edició limitada -1.800 ampolles- i es pot adquirir per 18 € al mateix celler ubicat a la Finca Lo Grau de l'Inquisidor (Coll Del Moro), a Gandesa (Terra Alta) o a la botiga online del celler.

 

Participació