Una trentena de Bombers segueixen buscant el jove arrossegat pel riu Ebre a Benissanet

"El noi no sabia nedar gaire i aquí hi ha un corrent d'aigua molt fort", afirma l'alcalde Xavier Arbé

Imatge de l'operatiu dels Bombers en el rescat d'un jove al Riu Ebre, a Benissanet
Imatge de l'operatiu dels Bombers en el rescat d'un jove al Riu Ebre, a Benissanet | Bombers de la Generalitat
Aguaita.cat
26 de juliol del 2022
Actualitzat a les 17:22h
Un dispositiu amb una quinzena de vehicles i una trentena de bombers segueix buscant este dimarts el jove que dilluns a la tarda va desaparèixer al riu Ebre on hi havia anat a banyar-se amb uns amics. Al dispositiu ara al migdia també s'hi afegex un helicòpter per sobrevolar la zona. El cos d'emergències centra la recerca de forma més intensa en l'últim punt on va ser vist el noi, d'uns vint anys d'edat. També es fa cerca tant pels vorals com a l'aigua, amb unitats subaquàtiques fent immersions i cinc embarcacions -tres de Bombers de la Generalitat i dos de Mossos d'Esquadra per superfície pel llit del riu.

El cap territorial dels Bombers de Generalitat al Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre, Guillem Guinjoan, explica a l'ACN que, segons testimonis dels fets, el noi va desaparèixer en una escullera al costat del riu, punt on es concentra la recerca des del primer moment, s'hi bé s'estan pentinant més espais, amb la trentena de bombers desplegats a la zona.

Segons Guijoan, a hores d'ara es donen bones condicions per a la recerca, tant meteorològiques com del riu, amb un cabal no gaire alt, d'uns 120 m3/segon. Els Bombers contemplen, com una de les possibilitats, que el cos pugui estar atrapat entre la vegetació a la llera del riu. Tampoc es preveu que hagi pogut allunyar-se gaire més enllà de Miravet.

Els Bombers es plantegen mantenir el mateix dispositiu este dijous i divendres, i anar ampliant amb zones més allunyades del darrer punt d'albirament, on el noi va desaparèixer. Per la seua banda, l'alcalde de Benissanet, Xavier Arbó, ha apuntat que és una zona on el riu té un corrent d'aigua molt fort i que el jove, a més, no sabia nedar gaire. 

"S'ha ajuntat la imprudència, el no saber nadar, el corrent d'aigua, i el resultat és fatal; malauradament per una estona de passar-s'ho bé el resultat és tràgic", conclou l'alcalde.