PREVISIÓ METEOROLÒGICA

Calor intensa fins diumenge arreu del país

Tot i la calor no es descarten ruixats al Massís dels Ports este divendres

Gent refrescant-se a les illes climàtiques del Port Vell. | Pau Ollé
per Aguaita.cat, Catalunya | 22 de juliol de 2022 a les 12:23 |
L'onada de calor s'estendrà, almenys, fins diumenge a les 18:00 hores, segons l'última previsió del Servei de Meteorologia de Catalunya (Meteocat). El grau de perill per temperatures altes serà cinc de sis i la preocupació se centra en Girona, que serà en risc màxim de calor aquest divendres, segons l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET). La temperatura a la capital del gironès pot arribar fins als 39 °C i, en menor mesura, però també en risc per calor se situen Mallorca, Barcelona i Lleida, amb valors que oscil·laran entre els 34 i els 39 °C. A més a més, Lleida també és en avís per risc per tempestes que poden produir ratxes fortes de vent o calamarsa. 

A la resta del país, de cara a la jornada d'este divendres, arribaran alguns núvols alts i alguns ruixats a punts del Pirineu i no se'n descarten al sud de Ponent i al Massís dels Ports. Calor intensa al territori, on els valors més alts pujaran lleugerament fins a fregar els 40 ºC en molts indrets del país, i acusadament a l'Empordà. Les màximes es donaran a l'extrem nord-est, Catalunya Central, Conca de Tremp i a Ponent, on localment superaran els 40ºC.


En general, el cel romandrà serè en conjunt, malgrat això, abans de migdia creixeran alguns núvols d'evolució a punts de muntanya, sobretot al Pirineu i Prepirineu, i a partir de mitja tarda n'arribaran per l'oest del Principat. Al final del dia, no se'n descarten al litoral central i sud. 

A partir de migdia, s'esperen alguns ruixats localment moderats a punts del Pirineu i, a partir de mitja tarda, a altres zones de l'interior del terç oest. Localment, aniran acompanyats de tempesta i acumularan quantitats de precipitació minses o localment poc abundants.

 

 

Participació