vi

El concurs anglès més prestigiós ha premiat una Garnatxa Negra de la DO Terra Alta

La Garnatxa Negra Selecció, de Casa Mariol, obté 95 punts sobre 100 als Premis Decanter

Els tres vins catalans premiats al concurs britànic | ND
per Aguaita.cat, Terra Alta, Catalunya | 14 de juliol de 2022 a les 19:00 |
Els premis Decanter (de la revista amb el mateix nom), on es tasten 18.000 vins d'arreu del món, han reconegut tres vins catalans. Una bona puntuació en este certamen és molt important a l'hora d'ajudar a vendre (sobretot internacionalment). Este 2022 una desena de vins catalans ha assolit medalla d'or als Decanter World Wine Awards. Us en presentem tres que, amb 95, 95 i 97 punts, han estat dels més ben valorats.

Garnatxa Negra Selecció, Celler Mariol


Casa Mariol és un celler situat a Batea (i amb botiga al carrer Rosselló 442 de Barcelona), a la Terra Alta. Especialitzat en vermuts, en caves i en vins monovarietals. El vi Garnatxa Negra Selecció ha tret 95 punts en el Decanter World Wine Awards 2022 del Regne Unit.
Elaborat 100% amb una selecció de les vinyes més velles de garnatxa negra. Maceració suau i pas per bota de 500 litres. Destaca per les seves aromes agradables a fruita vermella madura com maduixes i cireres, amb notes de clau, vainilla, cacau i cafè. Entrada dolça i agradable en boca, amb pas vellutat. És voluminós i rodó. El trobareu al mercat per uns 14 euros.

Rara Avis Larus, Celler Umesu


El Celler Umesu va néixer l’any 2000 a Font-rubí, al Penedès, apostant sempre per una agricultura orgànica i sostenible per elaborar vins i caves de marcada personalitat. Aquest llarg camí, 22 anys després es veu recompensat per un reconeixement tant nacional com internacional. El cava Rara Avis Larus ha puntuat amb un 95 sobre 100 als premis Decanter.
Larus simbolitza el triomf de l’equilibri entre modernitat i tradició, entre l'elegància de la varietat pinot noir i la potència del xarel·lo. Prové de raïms seleccionats de les vinyes de La Pedrera i Mas Moió a més de 350 metres d'altitud. Té una criança mínima de 24 mesos i no té sucres afegits. Destaca per les aromes intenses de fruita blanca madura. És cremós en boca, amb molts matisos, amb notes de pastisseria i fruita gebrada. El podeu comprar per uns 17-18 euros.

El Corral Cremat, celler Albet i Noya


Albet i Noya és un celler situat a Sant Pau d'Ordal, al Penedès, pioner en vins de cultiu ecològic des de 1978. Elabora vins i escumosos amb DO Penedès (Clàssic Penedès) i el Corral Cremat, l'últim escumós que ha elaborat el celler, ja va guanyar la medalla d'or als Decanter abans de sortir al mercat. 97 punts que el situen dins el grup "Best in Show" (només hi ha 50 vins de tot el món en aquesta categoria).
El Corral Cremat és un vi escumós de llarga criança (120 mesos), elaborat 100% amb la varietat xarel·lo. Seguint els paràmetres del segell Clàssic Penedès, prové de vinyes de les muntanyes de l'Ordal. Destaca per les seves aromes d'herbes seques i fonoll típiques de la varietat, combinades amb les notes dels llevats i de pastisseria de la criança. En boca és voluminós i amb un postgust llarg. El podeu comprar per uns 59 euros.

Altres notícies que et poden interessar










 

 

Participació