1 de 10

L'Ebre queda exclòs, de moment, de les prohibicions a bona part del país per l'onada de calor

El Govern ha prohibit les activitats de lleure i l'accés a nou massissos i parcs naturals de Catalunya

Una agent rural desplega un cartell que informa sobre el tancament del parc natural del Montgrí | ACN
per L.G., Barcelona, Catalunya | 14 de juliol de 2022 a les 18:00 |
El territori de les Terres de l'Ebre queda exclòs de les restriccions a bona part del país per l'onada de la calor. El Govern ha prohibit les activitats de lleure i l'accés a nou massissos i parcs naturals de Catalunya després que la Direcció General d'Agents Rurals ha elevat el Pla Alfa de nivell 3 per a 275 municipis de 20 comarques. L'Ebre es manté a nivell 2 de risc d'incendi, segons el Pla Alfa, per tant, de moment no es veurà afectat per les prohibicions del Govern. 

El Departament d'Interior ha decidit restringir des d'este divendres i fins dimarts vinent l'accés a nou massissos i parcs naturals per l'alt risc d'incendi, així com prohibir les activitats de lleure. L'accés restringit és als massissos: Montgrí, cap de Creus, l'Albera, les Gavarres, Montsec d'Ares, Montsec de Rúbies, Baronia de Rialp, Montserrat i Sant Llorenç del Munt i l'Obac. En els municipis que es troben en este nivell del Pla Alfa queden suspeses les activitats d'educació en el lleure de tipus acampada, ruta i ruta esportiva i les activitats esportives que es desenvolupin en el medi natural, si no es poden traslladar a algun nucli.


Segons Interior, es farà seguiment de la situació durant tot el cap de setmana i dilluns es valorarà si és necessari prorrogar les mesures a partir de llavors o adoptar-ne d'altres. A més de la restricció d'accessos a zones naturals i la suspensió d'activitats de lleure, també es restringixen les activitats dels casals, colònies i estades esportives a l'entorn immediat de les edificacions on es dormi i es limita la circulació motoritzada en el medi natural, exceptuant residents i activitats inajornables.
 

El mapa del Pla Alfa per este divendres Foto: Agents Rurals


D'altra banda, se suspèn l'activitat agrícola amb ús de maquinària entre les 12 i les 18 hores, exceptuant la recollida de fruita i productes hortícoles, la sega de l'alfals, llaurar els camps de rostolls i el conreu d'arròs. Alhora, se suspenen les obres, no autoritzades expressament pel Servei Català de Trànsit, a la xarxa interurbana inclosa la sega de cunetes, i es restringix l'ús d'eines com radials a menys de 500 metres de la zona forestal i a menys de 50 de terrenys agrícoles. Si s'han d'utilitzar per motius de força major s'ha de comunicar a agents rurals.


Totes les mesures seran vigents des de les 00.00 hores de demà divendres dia 15 de juliol fins a les 00.00 hores de dimarts dia 19, excepte les dos relatives a activitats de lleure i esportives que seran vigents a partir de les 12 hores de divendres amb la mateixa finalització. Segons Interior, es farà seguiment de la situació durant tot el cap de setmana i dilluns es valorarà si és necessari prorrogar les mesures a partir de llavors o adoptar-ne d'altres.

Alhora, se suspenen les obres, no autoritzades expressament pel Servei Català de Trànsit, a la xarxa interurbana inclosa la sega de cunetes, i es restringix l'ús d'eines com radials a menys de 500 metres de la zona forestal i a menys de 50 de terrenys agrícoles. Si s'han d'utilitzar per motius de força major s'ha de comunicar a Agents Rurals. Totes les mesures seran vigents des de les 00.00 hores de demà divendres dia 15 de juliol fins a les 00.00 hores de dimarts dia 19, excepte les dos relatives a activitats de lleure i esportives que seran vigents a partir de les 12 hores de demà divendres amb la mateixa finalització.
 

Els 275 municipis en Pla Alfa nivell 3 by edicio naciodigital on ScribdAltres notícies que et poden interessar
 

Participació