el temps

S'apropa una calorada o és la segona onada de calor de l'estiu?

Els ruixats d'esta setmana donen pas a un nou episodi de temperatures molt altes que, en alguns punts, poden superar els 40 graus

Els termòmetres poden superar els 40 graus en un nou episodi de calor | Agustí Descarrega
per Irene Montagut, Barcelona, Catalunya | 8 de juliol de 2022 a les 10:53 |
Tots els mapes apunten a una nova calorada per a la setmana vinent i que es pot iniciar aquest mateix divendres. Si es complix el patró del mes de juny -totes les prediccions ho fan pensar- fins i tot es podria viure la segona onada de calor d'aquest estiu.
 

Així, les temperatures més suaus i la inestabilitat que ha portat ruixats momentanis, acompanyats de tempestes en alguns casos, durant aquests darrers dies s'acaben per donar pas a noves jornades assolellades i amb les temperatures desbocades. De fet, l'Agència Espanyola de Meteorologia (AEMET) ja ha advertit de la calorada que es viurà els pròxims dies i de la possible onada de calor que patirà la península Ibèrica.

"No descartem que sigui una situació persistent", apunten els meteoròlegs de l'AEMET, que han posat en alerta també les illes Balears. La causa? Una nova DANA baixarà de l'Atlàntic fins al sud-oest de la península i comportarà un ascens gradual de la temperatura, la reaparició de la pols en suspensió i temps molt calorós.

Si bé és cert que totes les prediccions auguren una onada de calor massiva a tota la península, Catalunya potser en queda aïllada, tot i que les temperatures seran igualment molt altes. Així, a partir d'aquest divendres la temperatura començarà a pujar i pot superar els 40 graus sobretot a les comarques de Ponent i de l'interior.

Altres notícies que et poden interessar
 

 

Participació