Tortosa i Alcanyís commemoren els 50 anys d'agermanament entre les dos ciutats este dissabte

Al juny del 1972, Tortosa i Alcanyís van establir un agermanament entre les dos viles, en atenció als vincles històrics i la proximitat entre les dos poblacions

Ajuntament d'Alcanyís
Ajuntament d'Alcanyís | Cedida
Aguaita.cat
07 de juliol del 2022
Actualitzat el 08 de juliol a les 10:10h

ElpatidelsReialsCol·legisdeTortosa acollirà este dissabte 9 de juliol, a les 18.30 h, l'acteinstitucional de commemoraciódels50anys de l'agermanament entre les ciutats de Tortosaid'Alcanyís. L'acte comptarà amb la presència de l'alcalde de la població terolesa, IgnacioUrquizu, que pronunciarà una conferència, a més de l'alcaldessadeTortosa, MeritxellRoigé.

Al juny del 1972, Tortosa i Alcanyís van establir un agermanament entre les dosviles, en atenció als vincleshistòrics i la proximitat entre les dos poblacions, fet que permetia intercanvis i projectes en comú. L'acte tindrà lloc els diesprevis a la celebració de la 25aFestadelRenaixementdeTortosa, període del qual Alcanyís també conserva diferents testimonis patrimonials molt representatius.

Actualment, Tortosa i Alcanyís, juntament amb la també veïna població de Morella, formen part del ConsorcidelsTresReis, que impulsa accions de promocióturística per posar en valor els tresterritoris que s'apleguen a la confluència de Catalunya, l'Aragó i el PaísValencià.

L'acte institucional és obert a tota la ciutadania.