1 de 10

Tortosa i Alcanyís commemoren els 50 anys d'agermanament entre les dos ciutats este dissabte

Al juny del 1972, Tortosa i Alcanyís van establir un agermanament entre les dos viles, en atenció als vincles històrics i la proximitat entre les dos poblacions

Ajuntament d'Alcanyís | Cedida
per Aguaita.cat, Tortosa, Baix Ebre | 7 de juliol de 2022 a les 21:05 |

El pati dels Reials Col·legis de Tortosa acollirà este dissabte 9 de juliol, a les 18.30 h, l'acte institucional de commemoració dels 50 anys de l'agermanament entre les ciutats de Tortosa i d'Alcanyís. L'acte comptarà amb la presència de l'alcalde de la població terolesa, Ignacio Urquizu, que pronunciarà una conferència, a més de l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé.

Al juny del 1972, Tortosa i Alcanyís van establir un agermanament entre les dos viles, en atenció als vincles històrics i la proximitat entre les dos poblacions, fet que permetia intercanvis i projectes en comú. L'acte tindrà lloc els dies previs a la celebració de la 25a Festa del Renaixement de Tortosa, període del qual Alcanyís també conserva diferents testimonis patrimonials molt representatius.

Actualment, Tortosa i Alcanyís, juntament amb la també veïna població de Morella, formen part del Consorci dels Tres Reis, que impulsa accions de promoció turística per posar en valor els tres territoris que s'apleguen a la confluència de Catalunya, l'Aragó i el País Valencià.

L'acte institucional és obert a tota la ciutadania.

 

Participació