1 de 10

L’Hospital Universitari Joan XXIII incorpora una nova tècnica per operar les hèrnies discals lumbars

L'operació és menys invasiva i dolorosa perquè la incisió que es fa per arribar al disc afectat és d’uns 8 mil·límetres

L'equip de sanitaris del Servei de Neurocirurgia de l’Hospital Universitari Joan XXIII preparant-se per fer una discectomia percutània endoscòpica | ACN
per Aguaita.cat, Tarragona | 7 de juliol de 2022 a les 19:11 |
El Servei de Neurocirurgia de l’Hospital Universitari Joan XXIII ha incorporat una nova tècnica, la discectomia percutània endoscòpica, per operar les hèrnies discals lumbars. Esta tècnica evita la cirurgia oberta i permet que l'especialista faci una incisió només d'uns vuit mil·límetres per arribar al disc afectat. Així, es produeix menys dolor i sagnat al pacient. L'operació, que es fa amb anestèsia local (epidural) i al quiròfan de cirurgia sense ingrés, es redueixi de cinc a una hora de mitjana. Segons el Departament de Salut, es tracta d'una tècnica menys invasiva i el postoperatori és més lleu, evitant possibles infeccions derivades de les cirurgies obertes.

El doctor Guillermo Frucella, especialista en neurocirurgia de l’Hospital Universitari Joan XXIII, ha fet unes 200 intervencions amb aquesta tècnica des de 2016. Actualment, també s’encarrega de fer formació a l’Hospital Universitari de Bellvitge. Frucella ha explicat que es poden realitzar unes 110 intervencions a l’any al centre sanitari tarragoní.

 

Participació