L’Agrupació Musical Rapitenca celebra el seu 75è aniversari al Museu de la Mar de l’Ebre

L’exposició fa un repàs pels 75 anys de cultura musical rapitenca

per Aguaita.cat, La Ràpita | 4 de juliol de 2022 a les 12:24 |
Els músics de l'Agrupació Musical Rapitenca actual | Javi Martín
L’exposició és una iniciativa de l’Agrupació Musical Rapitenca (AMR), el Museu de la Mar de l’Ebre i l’Ajuntament de la Ràpita, amb el suport del Museu de les Terres de l’Ebre.

L'Associació Musical Rapitenca és una entitat de gran importància cultural, educativa i social dintre la localitat. 


La seua banda, amb els concerts i actuacions que realitza al llarg de l'any, aporta cultura musical de qualitat a la població. Juntament amb l'escola de música i la coral, implica un gran nombre de persones, esdevenint així un punt d’aprenentatge i de cohesió social a través de la música.

L'exposició “Agrupació Musical Rapitenca (1946-2021): 75 anys de cultura musical” mostra la trajectòria de l'entitat des dels seus inicis (després de la Guerra Civil) fins a l'actualitat, incidint en els moments més destacats de cada època. 


Els mestres que l’han dirigida, com Cantallops, Mir, Amela, Pascual, Cárcel, Sunyer, Fuster, Jorge, Naval i Alburquerque serveixen així de fil conductor per repassar la història de l'entitat i de la localitat.

Potser un dels àmbits més destacats és el dedicat a totes les bandes actives a la població des de mitjans del segle XIX fins a la Guerra Civil Espanyola. Segons la comissària de l’exposició, la doctora Isabel Asensi Moisés, “aquest fet estaria apuntant
a la presència de bandes a la població des de fa uns cent cinquanta anys”.

Per complementar tota la informació, l’AMR ha cedit per a la mostra objectes de ggranimportància històrica, com antics uniformes, instruments i partitures.

L’exposició s’inaugura a la sala d’activitats temporals del museu el dijous 7 de juliol a les 19’30 h amb passacarrers i concert al museu. Serà visitable fins al diumenge 28 d’agost, i l’entrada serà gratuïta

 

Participació