DeltaChamber Music Festival celebrarà la seua 7a edició del 25 de juliol al 7 d’agost de 2022

La música de cambra estarà present en 5 municipis de les Terres de l’Ebre: Amposta, Deltebre, Flix, Ulldecona i Tortosa

DeltaChamber Festival
DeltaChamber Festival | Albert Vidal
Aguaita.cat
02 de juny del 2022
Actualitzat a les 11:44h
DeltaChamber Music Festival amplia les seues dates a una quinzena que s’emmarcarà  entre l’última setmana de juliol i la primera d’agost de 2022. La 7a edició comptarà amb 11 músics de trajectòria internacional, així com amb 2 Young Talent i 3 membres del  Programa Academy que van ser seleccionats a l’audició realitzada en l’edició del 2021. El  festival, amb seu principal a Amposta, també es deixarà veure en 4 municipis més de les  Terres de l’Ebre: Deltebre, Flix, Tortosa i Ulldecona

Pel que fa a la programació de música de cambra, s’oferiran fins a 6 concerts en 5  municipis i en dies diferents: 2 d’ells corresponents als concerts centrals a Amposta, i 4  concerts com a part del projecte DeltaChamber Music Festival al Territori (2 interpretats  pels solistes del festival i 2 com a part del Programa Academy - novetat 2022). D’altra  banda, per tercer any consecutiu i després de l’èxit assolit en les edicions del 2020 i 2021,  el festival tornarà a incorporar una vintena de concerts individuals (un músic - un oient) en  dos municipis i dies diferents. 

Per segon any consecutiu, durant el festival es realitzarà una audició oberta per triar el  Young Talent que conviurà amb els solistes i participarà en els concerts centrals de  DeltaChamber Music Festival 2023. El Programa Young Talent és una iniciativa del festival  nascuda per formar el talent jove nacional, promovent l’aprenentatge dels músics que  destaquen per la seua excel·lència i impulsant-los professionalment. 

És per esta aposta pel jove talent que, enguany, com a novetat, es crea el Programa  Academy, sent un projecte pedagògic adreçat a joves músics nacionals. Els músics que en  formaran part també sortiran de la mateixa audició per participar en l’edició del 2023 del  festival. Tots els joves músics interessats en ambdós programes poden consultar les bases  de l’audició i fer-ne la inscripció a través del formulari disponible en el web  deltachambermusicfestival.com. 

Es confirma també, i per cinquè any consecutiu, la participació del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya Demarcació de l’Ebre, organitzant una nova edició del Concurs d’Arquitectura  Efímera, proposta singular que combina la música de cambra amb intervencions efímeres.  El projecte guanyador intervindrà l’espai dels concerts centrals del festival, els quals tindran  lloc al Museu de les Terres de l’Ebre, a Amposta.

En els darrers anys, DeltaChamber Music Festival s’ha establert com el festival  internacional de música de cambra a les Terres de l’Ebre, oferint un programa de concerts  d’altíssima qualitat que ha consolidat l’oferta artística i cultural del territori. 

Durant les pròximes setmanes, es desvelarà més informació sobre el programa, els músics  i els espais de l’edició. 

El festival el creen, desenvolupen i impulsen els clarinetistes ampostins, Laura Ruiz Ferreres, professora catedràtica de clarinet a Hochschule für Musik und Darstellende Kunst  Frankfurt am Main (Alemanya) i clarinet solista Oxford Philharmonic (Regne Unit), i Pau Rodríguez Ruiz, director i professor de clarinet de l’Escola i Centre Professional de Música  La Lira Ampostina. 

DeltaChamber Music Festival 2022 compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Amposta  i amb el suport de la Diputació de Tarragona, del Departament de Cultura de la Generalitat  de Catalunya, de l’Ajuntament d’Ulldecona, de l’Ajuntament de Tortosa, de l’Ajuntament de  Flix, de l’Ajuntament de Deltebre i del Consell Comarcal del Montsià.