Jordan porta al Parlament les reivindicacions de l’alumnat de l’escola d’adults de Tortosa

El diputat de Movem Terres de l’Ebre registra una bateria de preguntes dirigides al Conseller d’Educació sobre el canvi d’ubicació del CFA anunciat pel Departament

Jordi Jordan, durant una  intervenció al Parlament de Catalunya
Jordi Jordan, durant una intervenció al Parlament de Catalunya | Arxiu
Aguaita.cat
25 de maig del 2022
Actualitzat a la 13:51h
Jordi Jordan ha registrat una sèriede preguntes dirigides al Conseller d’Educació encarades a esclarir les raons del trasllat del Centre de Formació d’Adults de Tortosa i  conèixer si el Departament d’Educació i l’Ajuntament s’han plantejat cap espai  alternatiu. 

Estes preguntes sorgeixen arrel d’una reunió mantinguda pel mateix Jordan amb  representants del CFA fa només unes setmanes, on van compartir el seu malestar i rebuig davant el canvi anunciat unilateralment pel Departament d’Educació, sense  debat previ amb la comunitat educativa implicada. "Esta, no només denuncia la falta  de comunicació i imposició, sinó que també evidencien una falta d’empatia davant la  tipologia d’alumnes del centre i el que representa per ells i el seu futur aquest canvi", afirma Jordan.

I és que com ja han vingut denunciant darrerament els propis alumnes del CFA, el canvi d’ubicació no té en compte les necessitats de l’alumnat i el que el trasllat suposa  per a la majoria d’alumnes. De fet, el propi Departament preveu una davallada d’inscrits si es tira endavant el canvi. 

Recordem que el Departament d’Educació preveu el trasllat del CFA de l’Institut de  l’Ebre a l’edifici de l’antic Betània, situat a la part alta de Tortosa. Els alumnes del CFA  rebutgen el trasllat per la llunyania amb el nucli urbà, la manca d’accés per a persones  amb mobilitat reduïda amb més de 170 escales per accedir-hi a peu, i també la  inexistent alternativa del transport públic, fet que obliga molts alumnes a disposar de  vehicle propi per continuar assistint al centre. 

En aquest sentit, Jordan ha recordat el caràcter social i cohesionador del CFA: “Volem  saber les raons que han portat al Departament d’Educació a prendre aquesta decisió  sense consulta prèvia amb la comunitat educativa i que pot acabar amb els estudis i el  futur de molts dels actuals alumnes del centre. També volem confirmar si el  Departament es conscient de les característiques de la nova ubicació que està  plantejant i si l’Ajuntament ha ofert alternatives o hi ha hagut converses al respecte”.  

Segons ha explicat Jordan, l’objectiu de les preguntes és conèixer els detalls i obtenir ne una resposta per escrit per tal d’iniciar un debat i buscar una solució satisfactòria  per totes les parts, que no suposi una pèrdua d’alumnat per al centre.