ERC Deltebre crea un premi de recerca en homenatge al mestre Salvador Fornós

Acte d'homenatge al qui va ser mestre i director de l’Escola l’Assumpció de Deltebre que va morir ara fa just un any, després d'una llarga malaltia

per Aguaita.cat, Deltebre | 16 de maig de 2022 a les 12:32 |
Homenatge a Salvador Fornós este diumenge a Deltebre | Cedida
Esquerra Republicana va homenatjar diumenge al qui va ser mestre i director de l’Escola l’Assumpció de Deltebre i membre de l’equip d’Esquerra Republicana - Més Deltebre, Salvador Fornós, que després d’una llarga malaltia va morir ara fa just un any. L’homenatge que es va realitzar al Pavelló Josep Luque, va ser molt sentit i emotiu, i va comptar amb la presència de la seva família  i les intervencions dels regidors i regidores republicans, del portaveu a l’Ajuntament Joan Alginet, de l’exalcalde de Deltebre Gervasi Aspa i del president de la Federació de l’Ebre d’Esquerra, Albert Salvadó.

L’acte va ser conduït per la presidenta de la secció local d’ERC i senadora Vanessa Callau, que va lloar la figura de Salvador “com amic, mestre i font d’inspiració del projecte republicà a Deltebre”.


Els regidors Carlos Bel i Laura Fabra van presentar la vessant educativa de Salvador Fornós mitjançant el vincle que van tenir amb ell com exalumnes i membres de la junta de l’AMPA de l’Escola Assumpció. L’exalcalde de Deltebre i excompany de professió Gervasi Aspa, va recordar Fornós com “un autèntic amic, lleial i compromès amb la justícia social i els drets dels treballadors. Estava sempre al costat dels més febles.”

En el transcurs de l’acte, els republicans van anunciar la creació del Premi de Recerca Salvador Fornós, que tindria la primera edició a la primavera de l’any 2023 i que estaria adreçat a treballs de recerca d’estudiants de secundària que tinguin temàtica local o del Delta. D’esta manera conjugarien les dues passions de Salvador Fornós, l’educació i la recerca. Durant les setmanes vinents es faran públiques les bases, ahir ja es va presentar el cartell.


El portaveu republicà, Joan Alginet, visiblement afectat, va recordar el seu vincle com a exregidor d’Educació en l’etapa en què Salvador Fornós era director de l’Escola Assumpció: “es desvivia per l’Escola, el Pavelló Josep Luque n’és resultat de la seva insistència per disposar de millors instal·lacions educatives”. Alginet va recordar el dia en què li va proposar sumar-se al projecte de canvi que van impulsar un grup de ciutadans amb la Plataforma Més Deltebre, on “va dir-me que sí sense dubtar-ho i va convertir-se sense voler-ho ser, en una peça fonamental de l’equip.”El portaveu republicà va expressar que la millor manera de tenir-lo sempre present, era creant un premi de recerca amb el seu nom i explicant a les noves generacions el seu llegat i la seua contribució a un municipi “més culte, més creatiu i més just.”

L’acte el va cloure el president de la Federació de l’Ebre d’Esquerra Republicana, Albert Salvadó, que va agrair en nom de la federació republicana “el compromís i la feina” de Salvador Fornós: “per persones com ell, calia lluitar per disposar d’un Estat propi i unes Terres de l’Ebre capdavanteres al país.”

Fornós,  va néixer a Deltebre l’any 1957, estava casat i té dos fills. Va dedicar tota la seva vida a l’educació, d’on va ser Mestre de primària i director de l’Escola l’Assumpció de Deltebre. Va estar sempre implicat i compromès amb l’esquerra política del país i del municipi, d’on formà part de diverses candidatures d’ICV. Al maig de 2018 fou juntament amb Joan Alginet, un dels impulsors de la plataforma cívica i política Més Deltebre, que va acabar formant una candidatura municipalista amb Esquerra Republicana de Deltebre. En l’àmbit associatiu fou un dels membres del Centre d’Estudis Tirant lo Rall, entitat que s’ha dedicat a la recerca local.

 

Participació