Lo Sindicat i l’Institut Montsià col·laboren per impulsar l’emprenedoria entre l’alumnat

Els i les estudiants dels cicles formatius superiors ha rebut assessorament en emprenedoria i autoocupació a càrrec de l’àrea de Polítiques d’Ocupació de l’Ajuntament

Formació professional
Formació professional | Departament d'Educació
Aguaita.cat
05 de maig del 2022
Actualitzat a les 21:48h
L’àrea de PolítiquesActivesd’Ocupació de l’Ajuntamentd’Amposta, ubicada a LoSindicat, ha col·laborat amb l’institutMontsià en l’assessorament en emprenedoria i autoocupació a l’alumnat dels ciclesformatiussuperiors. L’alcalded’Amposta, AdamTomàs, valorava satisfactòriament les sinergies entre el centre educatiu i el consistori: "L’emprenedoria és un dels pilars de Lo Sindicat, per això hem cregut convenient que sigui allí on l’alumnat pugui començar a desenvolupar els treballs de fi de cicle, que són un primer pas per convertir-se en joves emprenedors", afirmava. Durant sis mesos, els professionals de Lo Sindicat han acompanyat 150alumnes per treballar les diferents eines que els ajudaran a incorporar-se al món laboral.

Eldirector de l’InstitutMontsià, CarlesAñó, explicava que esta iniciativa parteix del projecte "Emprenem", que a banda de l’acció d’acompanyament amb Lo Sindicat, s’ha basat en formacions tant per al professorat com per als alumnes. "Gràcies a això han tirat endavant una gran multitud de projectes transversals i molt diferents entre ells, entre els quals n’hi ha 14 que s’hanpresentat als premisImpulsFP", concretava el director del centre. Per la seva part, el cap d’estudis de l’Institut, Toni Moran, afegia que "valorem molt positivament aquesta col·laboració, que possibilita que els treballs surtin de l’aula i es materialitzen en projectes reals", una demanda recurrent, segons deia, entre l’alumnat dels cicles formatius.