Cultura

El grup ebrenc Morphosis Duo actua al Classical: NEXT, a Hannover

El Classical:NEXT és la fira de música clàssica més important del món i enguany celebra la 10a edició a Hannover (Alemanya)

per Aguaita.cat, Terres de l'Ebre | 3 de maig de 2022 a les 11:07 |
El grup de les Terres de l’Ebre estrena el seu últim projecte THIS IS NOT A FAD! de música contemporània escrita íntegrament per dones compositores | Cedida
El saxofonista rapitenc Joan Martí-Frasquier i el compositor i artista sonor flixanco Joan Bagés i Rubí formen Morphosis Duo, la versió més bàsica de Morphosis Ensemble, un grup de formació variable dedicat a la difusió de la música electroacústica, un gènere que representa un pas endavant en la (r)evolució de la música dels segles XX i XXI

Este duo ha actuat en festivals com el New York City Electroacoustic Music Festival (juny 2017) o el Bruits Blancs (desembre 2021); ara presenten a la 10a. Edició de la Classical:NEXT el seu últim projecte THIS IS NOT A FAD! que pretén anar més enllà de reivindicar el rol marginal que ha tingut la dona en la música, especialment en l’àmbit de la composició, programant obres de sis compositores actuals de renom internacional de tres generacions diferents. 


Amb este projecte volen plantejar al públic una reflexió sobre la qüestió de gènere en la música: hi ha trets que demostren que una obra ha estat composada per un home o una dona? A excepció de la veu, s’aprecien les diferències de gènere quan una obra musical la interpreta una dona o un home? Escolta de la mateixa manera el públic femení que el masculí?

El Classical:NEXT és una fira internacional que se celebra cada any a una capital europea en la qual es reflexiona sobre el present i futur de la música clàssica a través de ponències des de diferents àmbits d’este art (programadors, teòrics, artistes, etc.) i que es complementa amb actuacions musicals de grups seleccionats prèviament. 


El saxofonista Joan Martí-Frasquier ja va actuar a Viena el 2014, presentant el seu projecte en solitari COLOURS, i en esta desena edició ho farà amb el Joan Bagés i Rubí com a Morphosis Duo a la Schauspielhaus de Hannover (Alemanya) el proper 18 de maig a les 22.15 hores.

La seua participació a la Classical:NEXT compta amb el suport de Catalan Arts!, la marca de l’Institut Català d’Empreses Culturals (ICEC), que depèn del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, per a l’exportació i internacionalització de les empreses culturals i creatives catalanes. 
 

 

Participació