La diada de Sant Jordi d'Amposta es trasllada al carrer Major i a la plaça de l’Ajuntament

A més de les parades i les signatures de llibres, divendres se celebrarà una revetlla prèvia a la Biblioteca

Diada de Sant Jordi a Amposta
Diada de Sant Jordi a Amposta | Roser Regolf
Aguaita.cat
13 d'abril del 2022
Actualitzat a les 15:36h
La diada de SantJordi d'Amposta se celebrarà, enguany, al carrerMajor i a la plaçadel’Ajuntament. Una vintena de parades de llibres i roses es concentraran al nucli antic de la ciutat, de 10 a 21 hores, on els autors i autores aprofitaran per signar els seus llibres. LaregidoradeCultura, InésMartí, explicava que "la decisió de canviar de lloc la celebració de Sant Jordi està motivada, principalment, perquè la biblioteca està en obres, fet que redueix de forma considerable l’espai de la plaça del Castell".

Tot i que les parades estaran obertes fins al vespre, les signaturesdellibres tindran lloc durant el matí. L’historiadorAndreuCaralt estarà signant ’Elsomnitrencat. Amposta, revolució,guerra i exili’, l’obra guanyadora del II Premi de Recerca Jordi Fontanet; mentre que cap al migdia les autores IreneLópez i MeritxellAlgueró presentaran el seu llibre ’ElssecretsdelesHortesdePimpí’.

Revetlla deSantJordi

Tanmateix, la festa començarà amb la Revetlla de Sant Jordi a la biblioteca, el 22 d’abril a partir de les 19 h. "Serà l’últim acte que tindrà lloc al vestíbul de la Biblioteca abans de la reforma integral", afirmava la regidora. Activitats com l’entrega de guardons del XVIPremiLiterarideTeatreLaCarrova o del concursLlegimAmposta, la presentació de 'Sentir-seencaraambforces' de JesúsMariaTibau, guanyador del VIIPremideNarrativaBreud’Amposta, o de ’Final’, l’opera prima de l’ampostí RogerLimbos, escalfaran motors per a una diada de Sant Jordi que recupera, gairebé al complet, la normalitat d’abans de la pandèmia.