Així ha estat la concentració i la vaga d'ensenyament en el seu segon dia a les Terres de l'Ebre

La vaga a les Terres de l'Ebre ha estat seguida per el 50% dels docents en el segon dia de protestes , una jornada que els sindicats consideren històrica

Concentració per part del professorat davant la Delegació del Govern de Tortosa
Concentració per part del professorat davant la Delegació del Govern de Tortosa | Cedida
Aguaita.cat
16 de març del 2022
Actualitzat a les 21:25h
A les Terres de l'Ebre hi han programades tres concentracions de mestres i professorat unitàries convocades per als propers dies. Este dimecres, a Tortosa, s'ha pruduït la primera de les  concentracions a les 11:30 als serveis territorials d’Ensenyament. Dijous, a Amposta tindrà lloc una concentració a les 11:30 a la plaça del mercat.

El detonant de la convocatòria, va ser el canvi de calendari per avançar una setmana l'inici del curs al setembre anunciat sense previ acord. Però al memorial de greuges s'han sumat reivindicacions com la falta d'inversió, la reducció de ràtios i l'estabilitat de les plantilles, peticions que han revifat just després d'un trimestre que va arrencar marcat pel caos dels contagis de la sisena onada de la pandèmia. 

Segons ens informa Rut Clemente professora de l'Institut Els Alfacs de La Ràpita i membre d'USOC, la vaga a les Terres de l'Ebre ha tingut un seguiment durant la primera jornada del 75% a secundària i un 40% a primària. "Són unes dades que es poden considerar històriques". Sota el lema "No és per vacances, són mancances", el professorat ha esclatat després de "Deu anys de retallades". Com afirma Rut, "nosaltres igual comencem el dia 1 de setembre a treballar, la manca de diàleg i consensuar amb els professionals les coses ha estat un dels detonants" "Portem 10 anys de retallades d'ençà el govern d'Artur Mas i en lloc de revertir-les han anat pujant les retallades".Demanen el 6% del PIB en inversió en Educació tal com marca la Llei Catalana d'Educació. "Actualment, no arribem al 6% i a sobre Catalunya està per sota de la resta de l'Estat en inversió en educació", afirma Rut."Tampoc estem d'acord amb el nou currículum educatiu que reduïx hores importants d'assignatures cabdals com ara de català, castellà, tecnologia... També ens donen un 20% a projectes que pot implantar cada centre educatiu sense donar-nos cap directriu ni cap orientació", conclou Clemente.

A Tortosa, el seguiment de la vaga ens explica Marc Martínez, membre d'USTEC i President de la Junta Personal Docent que aglutina tots els sindicats de les Terres de l'Ebre ha estat "A les  Terres de l’Ebre hi ha al voltant de 2500 docents. D'aquest número al voltant del 50% han fet vaga". A la concentració hi havia al voltant de 500 treballadors d'ensenyament en el seu punt àlgid i el que en principi era una concentració davant els Serveis Territorials d'Ensenyament a les Terres de l'Ebre s'ha convertit en una manifestació des de l'INS Dertosa fins a la Delegació del Govern.
 

Els professionals d'ensenyament davant els serveis territorials en protesta davant les noves mesures que vol implantar el conseller Cambray Foto: Aguaita.cat



"Ha estat una jornada molt positiva, per fi ens hem unit per dir prou a les imposicions del conseller i reclamar els nostres drets". Uns drets que Martínez considera que no demanen solament per a ells sinó també per a l'alumnat i la qualitat de l'Ensenyament en general al Territori.