El Carnaval d'Alcanar disposarà d’un Punt Lila, lliure d'actituds sexistes i homòfobes

Les dos persones que treballaran al Punt Lila són expertes en violència de gènere, coneixen els protocols d’actuació i es coordinaran amb la Policia Local i el personal de seguretat

per Aguaita.cat, Alcanar | 4 de març de 2022 a les 18:20 |
Una taula informativa d'un punt lila | Arxiu
L'Ajuntament d'Alcanar treballa per aconseguir un Carnaval lliure d’actituds sexistes i homòfobes. Amb este objectiu, la nit d'avui divendres, 4 de març, s’ubicarà un Punt Lila i Multicolor al carrer Sant Carles on es farà la festa del pijama, i dissabte a la nit, 5 de març, el punt se situarà al centre cívic durant la celebració de la gala de distresses. Es tracta  d’un punt d’informació, assessorament i acompanyament per a víctimes d’agressions sexistes.

En el Punt es podrà atendre agressions de caràcter sexista, assetjaments, tocaments sense permís, comentaris ofensius o agressions de qualsevol mena i discriminatòries, també pensant en el col·lectiu LGTBIQ. El punt té una clara i evident funció pedagògica per fomentar la prevenció, especialment entre el jovent, i en els ambients més nocturns.


Les dos persones que treballaran al Punt Lila són expertes en violència de gènere i coneixen els protocols d’actuació per a unes festes lliures de violències sexistes. Estaran degudament identificades i es coordinaran amb la Policia Local i el personal de seguretat.
 

Cartell informatiu sobre el 'Punt Lila' que s'ubicarà al Carnaval d'Alcanar Foto: Cedida

 

Participació