La Denominació d'Origen Protegida Terra Alta celebra dilluns la segona edició del
GastroOli a
l'Espai Mercat de la Boqueria de
Barcelona. La jornada promou i difon els olis novells de la comarca, amb l'oli verge extra de la varietat Empeltre com a producte estrella. La trobada està concebuda per als professionals de la cuina amb sessions de
showcooking, enguany sense públic, però que es
retransmetran en directe per
Youtube. Hi participa el
gastrònom Pep Nogué, els
cuiners del restaurant Miravall de Batea, i
Gesamí Caramés, presentadora del programa
Cuines de TV3. La
DOP Oli Terra Alta va ser
triomfadora amb
5 guardons de les diferents categories als
Premis CDO de Reus.
Les sessions gastronòmiques i culinàries "serviran per estimular la innovació, promocionar la cultura alimentària, recopilar i difondre els coneixements per millorar la competitivitat dels professionals i les empreses del sector gastronòmic del territori". Hi participaran les escoles d'hostaleria i turisme de Catalunya.
La DOP Oli Terra Alta promocionarà la seua singular varietat Empeltre, ja que és l'única DOP catalana que té aquesta varietat. L'11% de la producció mundial d'Empeltre es concentra a la comarca ebrenca.