La DOP Terra Alta presenta els olis novells a l'Espai Mercat de la Boqueria

La segona edició del GastroOli oferirà sessions de showcooking retransmeses en directe

per Aguaita.cat, Gandesa, Terra Alta | 13 de gener de 2022 a les 16:12 |
Pla americà de la presidenta de la Terra Alta, Neus Sanromà, el president de la DOP Oli Terra Alta, Josep Pere Colat, i el director territorial d'Agricultura a l'Ebre, Jesús Gòmez. | Cedida a l'ACN
La Denominació d'Origen Protegida Terra Alta celebra dilluns la segona edició del GastroOli a l'Espai Mercat de la Boqueria de Barcelona. La jornada promou i difon els olis novells de la comarca, amb l'oli verge extra de la varietat Empeltre com a producte estrella. La trobada està concebuda per als professionals de la cuina amb sessions de showcooking, enguany sense públic, però que es retransmetran en directe per Youtube. Hi participa el gastrònom Pep Nogué, els cuiners del restaurant Miravall de Batea, i Gesamí Caramés, presentadora del programa Cuines de TV3. La DOP Oli Terra Alta va ser triomfadora amb 5 guardons de les diferents categories als Premis CDO de Reus.
Les sessions gastronòmiques i culinàries "serviran per estimular la innovació, promocionar la cultura alimentària, recopilar i difondre els coneixements per millorar la competitivitat dels professionals i les empreses del sector gastronòmic del territori". Hi participaran les escoles d'hostaleria i turisme de Catalunya.


La DOP Oli Terra Alta promocionarà la seua singular varietat Empeltre, ja que és l'única DOP catalana que té aquesta varietat. L'11% de la producció mundial d'Empeltre es concentra a la comarca ebrenca.

 

Participació